Nå drar fotballen i gang igjen – men blir det en selsom opplevelse?

153
Lerkendal stadion
Lerkendal Stadion FOTO: Ronny Aasmundseth (Fotballnerd.no)

Alle gleder seg til å komme i gang med fotball igjen, men samtidig er det sannsynligvis ikke alle som har tatt innover seg hvor annerledes kampene kan bli – hvis det er nødvendig å spille helt uten publikum. Det har selvfølgelig skjedd før at kamper er spilt uten publikum, i hovedsak i forbindelse med straffereaksjoner mot utvalgte lag. Samtidig er det en helt ny situasjon at en mengde kamper, i både den norske Eliteserien og andre ligaer over hele verden, skal spilles helt uten publikum.

Mangelen på publikumslyd vil kanskje bli den største forandringen

Det er lett å ta ting for gitt, og det gjelder uten tvil også publikumslyder. Nordmenn har allerede fått oppleve hvor stusslig opplevelsen kan være i forskjellige direktesendte TV-programmer helt uten publikum, og nå er altså turen kommet til fotballkampene. Samtidig er spørsmålet om lyd faktisk litt mer innfløkt når det gjelder fotball, sammenlignet med Idol eller Nytt på nytt, og da tenker vi på det som publikum til vanlig ikke hører.

Til vanlig er det ikke så lett å få med seg hva spillerne sier til hverandre ute på banen, selv om det er mange spillere som er veldig gode til å kommunisere ikke-verbalt… Mikrofoner har faktisk vært et tema før, men i norsk sammenheng med tanke på å få med seg konversasjonene til dommere og trenere, uten at det har vært gjennomført noen gang. Når det plutselig er helt stille på stadion blir situasjonene en annen, og det diskuteres også hvorvidt man skal snu mikrofonene som vanligvis er rettet mot tribunen mot banen.

Plutselig vil seere få tilgang til det aller meste spillerne sier eller skriker på banen, på godt og vondt. De fleste lag vil sannsynligvis gi spillerne en påminnelse om å være litt mer forsiktig med språkbruken. Samtidig kan denne økte tilgangen til spillernes kommunikasjon kanskje gi seere enda mer innsikt i hvordan kampen utvikler seg?

- Annonse -

Plutselig blir lyd og samtaler også noe å ta høyde for når man spiller

I denne situasjonen vil faktisk lyd også bli en faktor man må ta høyde for når man spiller odds, og da kanskje spesielt i forhold til live betting der det kan skje forandringer svært raskt. Hvis man har lyst å komme i gang med dette så er det også greit å skaffe seg oversikt over eventuelle bonusmuligheter.

Det finnes mange bonuser å velge mellom, og det kan være fornuftig å bruke en liste med oddsbonuser som gir en enkel oversikt over velkomstbonuser. I tillegg er det greit å sette seg inn omtrent hvilke tilbud som finnes på markedet:

  • Det er velkomstbonuser de aller fleste tenker på i forbindelse med bonuser og gratis spill. Disse gir selvfølgelig en god start, samtidig som man ikke skal se seg helt blind på dette tilbudet – sammenlignet med hva som er tilgjengelig for spillere over tid. Disse bonusene matcher ofte innskuddet opp til et gitt beløp, i tillegg kan det være noen som tilbyr gratisspill i form av et gitt antall forskjellige bets.
  • Spesialiserte bookmakere, eller kasinoer med ekstra søkelys på odds, kjører ofte kampanjer til eksisterende spillere. Disse bør man ha øynene åpne for, da det kan være mye å hente. Det finnes utrolig mange innfallsvinkler til disse tilbudene, men det kan for eksempel handle om ekstra gode odds, turneringer der man samler poeng eller forsikringer og tilbud om pengene tilbake hvis man ikke vinner.

Alle tilbud vil forandre seg over tid, men et øyeblikksbilde vil gi et ganske godt hint om hvor mye man kan forvente seg også i fremtiden. Men det gjelder jo alt nå om dagen, både på og utenfor fotballbanen.

Fotball diskuterer du i Facebook-gruppen Vi som elsker fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -