Landslagspausen er kjærkommen til alle som ikke heter Juventus. Serielederne topper tabellen med et solid 4-poengsforsprang på Napoli, som gikk mot et uforventet tap i Bergamo.

Roma slo Inter i en sinnssykt morsom kamp og ligger nå på tredjeplass fem poeng bak sammen med Lazio, Chievo og Milan.

ROMA – INTER 2-1

Glem den typiske toppkampen i Serie A, taktisk nett og velplanlagt som et sjakkparti. Og ofte like spennende for de uinnvidde.
Roma og Inter har gode offensive spillere, men sliter kraftig i forsvar, spesielt i back-posisjonene og det vises.
Kampen er en hektisk frem-og-tilbake affære: nesten som i vannpolo er hvert eneste angrep farlig og det er vel underlig at ved pause står det bare 1-0 i favør Roma.
Fyrverkeriet starter tidlig og vertene tar ledelsen etter bare fem minutter: Salah og Bruno Peres gjør det de vil på høyre kant, brasilianeren legger ballen lavt inn og Dzeko er rask å sette ballen forbi Handanovic.

Banega prøver å slå tilbake, men suseren fra distanse treffer stolpen. Roma lar seg ikke skremme og fortsetter å presse. I dag er det Salah sin tur å sløse med gedigne målsjanser. På kort tid skyter han i stolpen og rett på Handanovic i to enkle én-mot-én situasjoner.

Candreva gjør ikke mye bedre da han velger en komplisert volley når han er helt alene på et innlegg og har god tid til enten en heading eller til og med en mottakelse. På banens andre ende skyter Florentiner utenfor etter den n-te gode kombinasjonen.
Szczesny utfører omgangens eneste redning på Candreva, som denne gang treffer volleyen, men keeperen pælmer den til corner.
Merkelig nok i en slik bom-festival ser selveste Dzeko ut som en dyktig spiss og han er overalt på angrepsfronten, til og med tilbake til å gjenvinne ballen.

Etter pause roer det seg ned en del, men det er bare stille før stormen. Med bare et kvarter igjen kombinerer Banega og Icardi pent ved 16-meter: spissen lobber ballen videre og eks-Sevilla spilleren dribler De Rossi og skyter i mål.
Utligningen vekker Roma opp og de skaffer seg en ny ledelse: Florenzi slår en frispark inn i feltet som Manolas header inn via Icardi.
På tampen stormer Inter frem på uryddig vis, men det er Handanovic som kommer frem med dagens redning på Dzeko sin heading fra kort avstand.

Roma vinner fortjent i en kamp som kunne endt med tennis-sifrer: 31 målsjanser er noe helt vanvittig i Serie A-sammenheng.

Spalletti er nokså fornøyd, men vet at Roma fortsatt har en lang vei å gå. “Vi var på 60% og kan bli mye bedre enn dette – sa han på presskonferansen – Seieren gir oss litt mer selvtillit for det kom mot et veldig bra lag, men vi må jobbe og gå i dybden for å rette våre feiler.”

De Boer forblir positivt på tross av tapet.
“Vi fortjente mer – påsto han i intervjuer – I første omgang hadde vi det vanskelig med Salah, men etterpå styrte vi kampen og ble straffet av et dum og unngåelig frispark. Vi burde ha tatt bedre vare på kampen på 1-1, men jeg er overbevist vi skal tilbake på vinnersporet snart”.

EMPOLI – JUVENTUS 0-3

En god omgang, den andre, er nok for Juventus i Empoli.
De regjerende seriemesterne bommer på tre utrolige sjanser med Khedira og Cuadrado: det er rett og slett imponerende at topp-nivå proffer ikke klarer å treffe mål alene mot keeper fra kort avstand.
Trenden fortsetter etter hvilen, men Dybala setter endelig ballen forbi en super Skorupski. Higuain dobler ledelsen med et hardt skudd fra 16 meter og han legger et til da Zambelli snubler over ballen og tilbyr El Pipita en gratis og lett avslutning.
Cuadrado og Lemina misbruker ytterligere sjanser, og Skorupski imponerer igjen på Pjacas sin suser.

Allegri synes kampen var grei nok, men refrenget er alltid det samme.
“Det var ikke en lett kamp, og gutta gjorde bra – sa han – Likevel må vi lære å kontrollere rytmen bedre, ellers hjelper vi motstanderne, for vi kjører på fullmaskin hele tiden”.
Dybala har endelig endt sin måltørke i serien også, etter scoringen i Zagreb i Mesterliga. Samarbeidet mellom ham og Higuain er derimot ikke imponerende ennå.
“Været er fortsatt varmt og det blir enda varmere når du har noen nær deg – skjemtet Allegri – Kanskje skal de spille tettere i vinter…”

ATALANTA – NAPOLI 1-0

Sarri har sikkert mindre lyst til å spøke etter et ubeleilig tap mot Atalanta.

“Vi sliter mot fysisk sterke motstandere på dårlige baner: dette vet vi og det må forbedres – sa han i Bergamo – Mange spillere var trøtte etter Champions League-kamp og de klarte ikke å finne formen igjen”.

Atalanta startet strålende og tok ledelsen ved Petagna etter en halvtabbe av Maksimovic. Kampen er åpen og begge lag får gode sjanser, men Berisha og Reina klarer å holde ballen unna.
Napoli kjemper for å utligne, men Atalanta svarer og kommer faktisk nærmere 2-0 enn gjestene gjør med 1-1.

Nederlaget er ikke helt fortjent, for det var et jevnt oppgjør som Napoli kunne og skulle ha fått poeng av. Spillemessig var det bare greit, og dette er vel urovekkende med hensyn til Atalantas mer enn middelmådige seriestart.
Toppklubber pleier å vinne slike kamper, mens nesten-topp mister poeng.