Nederland slo New Zealand etter scoring på overtid

136
Bilde: @el_loko74, Wikimedia.

(New Zealand – Nederland 0-1) Nederland slet lenge mot New Zealands sterke forsvar. En scoring på overtid sikret de regjerende europamesterne tre poeng.

Nederland styrte spillet, hadde ballen mest og kom til kampens første avslutning. Lieke Martens’ forsøk var dog ingen utfordring for Erin Nayler.

Skudd i tverrliggeren

Det var New Zealand som produserte kampens første store mulighet. Etter en overgang avsluttet Olivia Chance fra utenfor boksen og traff tverrliggeren.

Farlige hjørnespark

Nederland, som var altfor upresise og som ikke klarte å utvikle gjennomslagskraft i angrepsspillet, trengte en drøy halvtime på å skape sin første gode målsjanse. Vivianne Miedema headet Sherida Spitses hjørnespark foran målet. Abby Erceg forlenget ballen mot bakerste stolpe der ballen var litt for høy for at Lieke Martens fikk headet den under tverrliggeren.

New Zealand var kompakte i forsvaret og spilte kjapt framover etter ballgevinster. Et nytt langskudd, denne gangen fra Rosie White, reddet Sari van Veenendaal sterkt.

Nederland var dog farlige etter hjørnespark og kom til en kjempemulighet på overtid. Spitse slo et smart hjørnespark på Danielle van de Donk utenfor sekstenmeteren. Midtbanespilleren spilte ballen tilbake i boksen. Miedema slo et innlegg som Erin Nayler brøt med én hånd. Dominique Bloodworth satte returen til siden for mål fra kort hold.

Muligheter begge veier – en liten stund

Akkurat som i første omgang dominerte Nederland spillet i andre omgang, men akkurat som i første omgang hadde New Zealand omgangens første store mulighet. Sarah Gregorius bommet først på ballen etter et innlegg fra venstre side, men fikk en ny sjanse etter Betsy Hassetts innlegg. Van Veenendaal reddet avslutningen fra kort hold med en ny god redning.

I en liten periode etter Gregorious’ muligheter skapte de regjerende europamesterne en del sjanser. Martens fikk avslutte etter at Miedema hadde klart å holde på ballen og spille henne fram. Barcelona-spissen skjøt ballen over tverrliggeren. Noen minutter senere snek Miedemas innlegg seg på utsiden av stolpen. Etter et lavt innlegg fra Desiree van Lunteren kom Miedema til en ny avslutning, men klarte ikke å overvinne Nayler fra kort hold.

Unntatt en heading fra White som ble reddet av van Veenendaal kom det lite offensivt fra New Zealand. Heller ikke Nederland klarte å komme til farlige avslutninger mot et dyptliggende newzealandsk lag på en god stund.

Innbytterkombinasjon på overtid avgjorde

Sin neste farlige situasjon hadde Nederland på overtid. Denne gangen havnet ballen bak Nayler. Alle tre involverte spillere ble byttet inn i løpet av kampen: Merel van Dongen slo et innlegg i boksen som Lineth Beerensteyn headet tilbake mot nærmeste stolpe. Jill Roord stanget inn kampens eneste mål.

Nederland og Canada leder dermed gruppe E sammen, mens New Zealand og Kamerun står uten poeng.