Nervepirrende OBOS runde avsluttet årets OBOSliga

463

Fredrikstad måtte vinne for å klare kvalifisering, mens Mjøndalen måtte vinne for å ta den uhyre viktige tredje plassen i kvalifisering til Eliteserien, velkommen til «Kokkos»ligaens nervepirrende siste runde i årets seriespill.

Tallene var klare, FFK måtte slå Sandnes Ulf hjemme mens Elverum måtte tape mot Mjøndalen på hjemmebane. Dersom Mjøndalen tapte og FFK vant så hadde Elverum klart kvalifisering, dersom Elverum spilte uavgjort og FFK hadde spilt uavgjort hadde Elverum klart seg. Det var mye om og men regning i Fredrikstad både med målforskjell og og innbyrdes oppgjør som kunne avgjøre hvem som havnet hvor med tanke på nedrykk og kvalifisering. Samtidig var det også klart at dersom Sandnes Ulf slo FFK, ville Ulf ta den viktige 3 plassen i forhold til hjemmekampfordel i kvalifiseringsspill til Eliteserien.

Fredrikstad scoret, mens Elverum slapp inn

Vi starter i Fredrikstad, den gamle fotballaristokraten og Østfolds storebror med tanke på medaljer og cupfinaler, lå på nedrykk allerede før kampen hadde startet. Klubben har hatt en turbulent uke og Andrea Loberto valgte å tre til side forrige fredag, klubben svarte med å tape 0 – 5 mot Tromsdalen og spillerne virket kjørt etter kampen. Da valgte klubben å hente inn Bjørn Petter Ingebretsen på lån fra Godset. Han valgte å prate 20 min med hver og en av spillerne og jobbet seg sakte men sikkert inn den veien via spillernes hoder. Sandnes Ulf hadde tapt forrige runde 3 – 0 på hjemmebane mot Kongsvinger og hadde litt av en jobb med å rette opp det på Fredrikstad stadion.

Det er to spente lag som starter kampen på Fredrikstad stadion, FFK starter med et lite press men på innleggene som blir slått er det litt for unøyaktighet og de går for langt fra FFK spillerne. Etter 7 minutter er Sandnes Ulf mer med og får ballen på langt hold, Sandnes Ulfs Sola prøver seg på et skudd som Masalin glipper men han er frempå og får kontroll på ballen igjen.

Etter 11 minutter har Ulf tatt litt over spillet nå og ballen blir spilt frem til Kjell Rune Sellin som kommer alene med Masalin, Masalin er med og redder ballen mesterlig. I mens på Elverum sliter Mjøndalen med å komme seg frem til sjanser og Elverum virker piggest og mest på av lagene som møtes til duell i Elverum.

Tilbake i Fredrikstad så sliter FFK fortsatt med å finne hverandre, Sandnes Ulf har et lite grep om kampen men sliter de også med å komme til avslutninger og komme seg forbi FFK forsvaret. Etter 26 minutter får Ulf en corner, ballen blir lagt inn til Kryger som står helt alene på 16 meterfeltet og får tatt ned ballen, men Jon Masalin er en levende vegg og redder også dette forsøket på en akrobatisk måte.

Så etter 32 minutter får Fredrikstad en corner, ballen blir lagt inn fra Ludvig Begby og ender tilslutt opp hos Mislav Leko som header ballen ut til Shola Akinyemi som kommer stormende inn i feltet og får ballen, den kliner han inn i goalen og FFK går opp i 1 – 0 ledelse til ellevill jubel for FFKfansen.

Fortsatt målløst på Elverum

I mens på Elverum: De første 15 minuttene har Elverum vært mest på og det er de som har vært mest farligst, Mjøndalen spiser seg mer og mer inn i kampen og prøver seg på å finne hverandre men klarer det ikke helt. Så etter 24 minutter er Elverum nære på å ta ledelsen i kampen. Moustapha NDaiye, som kom fra FFK i sommer, vinner en duell i feltet og kommer seg alene med keeper, men angrepsspilleren kommer for skrått på og velger å bruke kraft på skuddet og skyter langt utenfor målet!

I det 33 minuttet får Mjøndalen frispark som Pellegrino tar, han legger det inn bak Elverums forsvar men ingen Mjøndalenspillere når frem på den og ballen går ut til utspark. Etter 42 minutter så scorer Mjøndalen mot Elverum, Pellegrino får ballen og får pirka den bak i mål, men blir avblåst for offside.. I Fredrikstad derimot….

Etter 1 – 0 scoringen på stadion så biter FFK seg fast på Sandnes Ulf sin banehalvdel, Mislav Leko blir revet ned i en duell to minutter etter scoringen og Veteli, Flo og Westgaard står klar for å ta frisparket, Ulf dirrigerer muren sin og dommer blåser tegn til at nå er det klart. Ulrik Flo tar skuddet og fyrer løs, gjennom muren og ballen går rett i det høyre hjørnet bak en sjanseløs Sandnes Ulf keeper og FFK leder nå 2 – 0 på stadion! Fortsatt er det 0 – 0 i Elverum, noe som ikke blir opplyst på stadion ikveld med tanke på spillerne og at de kun skal tenke på denne kampen. Sandnes Ulf prøver seg fremover de også, men blir stoppet av FFK med Skagestad som midtbanespiller og FFK går til pause med 2 – 0 ledelse mens Elverum går til pause med 0 – 0.

Masalin var en levende vegg

I andre omgang er det Sandnes Ulf som tar kontroll på kampen og triller ballen seg i mellom. Etter 48 minutter prøver de seg på ett innlegg som Masalin er ute å plukker. Minuttet senere prøver Ulrik Flo å finne Kapidzic i feltet, men Sandnes Ulf får ryddet unne i siste liten. Etter 50 minutter så får Ulf frispark, men det blir ryddet unna av Sanel Kapidzic i feltet.

Så smeller det i Elverum, etter 49 minutter er Elverum frempå og klarer nesten å få ballen i mål. Ballen blir lagt inn og finner Sonagni som får ballen helt alene, han skyter men ballen går i forsvaret til Mjøndalen også på returen står Ndaiye der og kan skyte han også men ballen går via en forsvarsspiller også over målet igjen når han får nok en mulighet etter det. Så etter 52 minutter sitter den for Mjøndalen. Håkon Rønæs mister ballen og Pellegrino plukker den opp, Pellegrino får slått inn til Mathias Fredriksen som dunker inn ballen bak en sjanseløs Elverum keeper, 0 – 1 og Elverum er nede mens FFK er på kvalifisering.

I Fredrikstad prøver Bengt Sæternes å gjøre alt for å få snudd kampen, han bytter innpå Roger Ekeland og Kent Eriksen for Skartun og Sellin for å prøve å få spillerne fremover på banen. I Fredrikstad får Sandnes Ulf en corner som stanges unna, men på returen er Sandnes Ulf nære på å få satt inn en redusering men det blir tilslutt en femmeter for Jon Masalin. I Elverum er det også action: etter 61 minutter så er Ndaiye med fremover og får slått inn til Enkerud, Enkerud prøver seg på en heading men ballen går utenfor.

Så smeller det bak Elverums keeper igjen. Pellegrino får igjen ballen på kanten og setter fart fremover på banen, tilslutt får han slått ballen ut i 45 graders vinkel igjen og finner Hellum som har kommet seg fri fra sin forsvarer, han smeller til og ballen går i mål: 0 – 2 og Elverum er ferdig, finito i OBOS ligaen.

Elverum prøver å gjøre endringer de også i håp om at de kan redusere og snu kampen til sin fordel, men etter 70 minutter blir det slått en lang ball opp mot Ndaiye, men ballen blir slått for langt og ting virker håpløst for Elverums del nå. Etter 72 minutter prøver de seg igjen men igjen Ndaiye for passiv og ballen går inn til Mjøndalens keeper.

Tilbake i Fredrikstad: FFK har vært frempå men ikke klart å få ballen i målet, etter 66 minutter er Kent Håvard Eriksen frempå og prøver seg med en heading, men Ludvig Begby får ryddet unna. Etter 73 minutter finner Veteli og Lekaj hverandre men innlegget som tilslutt kommer havner rett i fanget til Sahlgren. Så etter 76 minutter er det nære på at Sandnes Ulf reduserer, Ekeland får ballen og kommer plutselig alene med Jon Masalin i FFK buret, finnen er med og varter opp med en mesterlig redning, først ved å bokse ballen unna også med å plukke den enkelt foran Ulf sine angrepsspillere.  Så etter 80 minutter er de nære på igjen med å score: Sandnes Ulf får ballen på kant og får slått inn i feltet, en Sandnes spiller er på ballen og får slått den mot mål, men denne gangen også er Jon Masalin nede på streken og får slått unna ballen, kjemperedning igjen av FFKs sisteskanse.

Etter 82 minutter får FFK sin tredje og siste scoring for kvelden: Rocky Lekaj kommer fossende fremover på venstrekanten, han har med seg Joona Veteli sentralt og velger å spille ballen til han, Veteli fosser fremover og skyter ballen i tverrliggeren og inn bak en sjanseløs Sahlgren i Ulfmålet og laget leder nå 3 – 0 og stadion eksploderer. I Elverum virker det som om de har kapitulert og det skjer lite på Elverum stadion, Elverum har prøvd å kjøre inn midtstopper Igor Cukovic for Håkon Rønes, men til ingen nytte. Elverum prøver å komme fremover og etter 88 minutter prøver Cirak å finne Ndaiye som skyter, men ballen går rett i en Mjøndalen forsvarer og blir klarert unna. To minutter på overtid surrer Antonic det til i forsvar for Elverum, og Mjøndalens Lindseth snapper til seg ballen og kommer alene med keeper, der gjør han ingen feil og Mjøndalen går opp til 3 – 0 og sender Elverum ned fra OBOSligaen.  I Fredrikstad skjer det heller ikke stort mer i det kampen bikker 90 spilte minutter, stemningen på stadion er elektrisk og spillerne mottar hyllest etter at Bjørn Hansen blåser i fløyta. FFK skal nå spille kvalifisering mot Notodden – førstkommende Søndag på stadion klokka 18.00, og Søndag 19.november borte i Notodden.