Neste Jena-tap: 1-2 mot Mannheim

79

(Jena – Mannheim 1-2) Fem kamper, fem tap: Carl Zeiss Jena har fått en horribel start på sesongen. Nyopprykkede Waldhof Mannheim, derimot, er ubeseirede etter fem runder.

Mannheim tok ledelsen etter kun to minutter. Dorian Dirings hjørnespark headet Marcel Seegert i nettmaskene.

Mannheim var aggressive og offensive, og hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen. Marco Schuster var nærmest da han traff tverrliggeren.

Ut av ingenting utlignet Jena etter halvspilt omgang. Daniele Gabriele fikk ballen av Markus Grösch i boksen og scoret.

Jena ble litt tryggere etter scoringen. Likevel burde Mannheim ha ledet til pausen: Gianluca Korte bommet upresset på mål fra ti meter.

I andre omgang tok det en stund før det oppstod flere sjanser. Først etter en time skapte Mannheim på nytt flere store muligheter, men var ikke effektive.

Gjestene trengte Jenas hjelp til å ta ledelsen. Etter et Mannheim-frispark gikk ballen i stolpen. Ballen ble på nytt slått inn i Jenas boks. Grösch prøvde å klarere ballen, men slo den i egen stolpe. Returen havnet hos Valmir Sulejmani som stanget inn ledermålet.

Mannheim trakk seg deretter litt tilbake, men hadde fortsatt god kontroll. Selv om gjestene ikke skapte like mange målsjanser som før, kunne de ha økt ledelsen. Jo Coppens reddet da Sulejmani kom alene mot ham. Jean Koffi traff stolpen. Jena, derimot, var aldri nære en ny utligning.

Mens Jena er det første laget i 3. Liga som har åpnet en sesong med fem strake tap, har Mannheim ni poeng og ligger foreløpig på femteplassen.