NIF får hastemøte med Solberg

450
Fotballen får ikke lov å arrangere treningskamper. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Norges Fotballforbund (NFF) og Norges Idrettsforbund (NIF) er sterkt uenige i regjeringens og Helsedirektoratets nei til fotballen. NIF har bedt om og fått innvilget et hastemøte med Erna Solberg. Møtet skal ikke avholdes før 3. mars.

Toppidretten og breddefotballen (20 +) må fortsatt vente med å spille kamper. Toppklubbene nektes også treningskamper.

– Dette er svært skuffende fra regjeringen. Det er på grensen til uforståelig, og jeg synes regjeringen er urimelig streng mot idretten. Vi vet at fotball og idrett er svært viktig for folkehelsen, og er en viktig møteplass for barn, unge og voksne, sier Pål Bjerketvedt og fortsetter:

-I 2020 har vi erfart at klubbene våre i toppfotballen og breddefotballen håndterer aktivitet og smittevern. Det blir tydeligere og tydeligere at idretten utsettes for strengere retningslinjer enn samfunnet ellers. Både for topp og for bredde, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund til Norges Fotballforbunds nettside.

- Annonse -

Breddefotballen har stått stille snart et helt år.

– I snart et år har spillere over 20 år stått på sidelinjen. Samtidig rapporterer flere fagmiljøer nå om økt bekymring for spesielt unge voksnes (20+) fysiske og psykiske helse. En bekymring vi og klubbene deler. Vi forstår ikke at kommunene selv kan få lov til håndtere dette, som flere og flere kommuner nå tar til orde for, sier Bjerketvedt.

Han reagerer også sterkt på at toppfotballen ikke får spille treningskamper en gang.

– I toppfotballen er dette jobben til nærmere to tusen fotballspillere. Vi er frustrerte over at denne yrkesgruppen blir nedprioritert så tydelig. Det fremstår som et uforholdsmessig tiltak sett i forhold til hvilke strenge smittevernregler våre toppfotballspillere følger gjennom toppfotballprotokollen, sier Bjerketvedt.

Også idrettspresident Berit Kjøll reagerer sterkt.

– Når det gjelder toppidretten og voksenidretten, hvor gjeldende restriksjoner opprettholdes, er jeg bekymret. Jeg frykter at flere utøvere faller fra, de frivillige blir borte, arbeidstakere står i fare for å miste arbeidet, og klubbene står i fare for å gå konkurs, sier Berit Kjøll og fortsetter:

-Langvarig nedstengning for flere hundretusen utøvere utfordrer rett og slett vår evne til å opprettholde en intakt idrettsorganisasjon, også når pandemien er lagt bak oss. Jeg har i dag bedt om et hastemøte med statsminister Erna Solberg og regjeringen, og møtet er berammet til 3. mars, sier Berit Kjøll til Norges Idrettsforbunds nettside.

Kjøll frykter konsekvensene for breddeidretten.

– Vi hadde forventet lettelser for våre voksne breddeutøvere. 130.000 av disse har ikke kunnet trene med kontakt i snart ett år. Fagpersoner innenfor psykisk helse adresserer i økende grad utfordringer når spesielt unge voksne blir stengt ute fra viktige sosiale møteplasser som idretten legger til rette for. Vi mener det nå bør kunne åpnes for både trening og konkurranse, også for voksne innenfor kontaktidrettene i regioner med lavt smittepress, sier Berit Kjøll.

Les også: Raufoss-treneren: – Ulogisk for folk å forstå

Les også: Regjeringen åpner for ungdomsfotball

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -