Nimålsscorer Haaland ledet Norges U20 til 12-0-seier over Honduras

254
Norge kan fortsatt håpe på avansement i U20-VM. Bilde: Wikimedia.

(Norge – Honduras 12-0) Norges håp på avansement i U20-VM lever etter storseieren mot Honduras. Erling Braut Haaland scoret ni mål i den siste gruppekampen.

Med to tap og en seier avsluttet Norge på tredjeplassen i gruppe C. For at Norge skal avansere til åttendedelsfinalen, må minst to andre tredjeplasser være dårligere enn Norge.

Offensive fra starten

Det norske U20-landslaget trengte derfor en seier med mange mål og var offensive fra starten. Etter kun seks minutter konverterte Erling Braut Haaland en pasning av Jens Petter Hauge. Ett drøyt minutt senere scoret Haaland på nytt, men målet ble annullert på grunn av en dytting etter VAR.

Etter Tobias Børkeeiets strålende pasning økte Haaland likevel til 2-0 etter tjue minutter. Ti minutter senere stanget Leo Østigård ballen i mål etter Tobias Christensens hjørnespark. Haaland konverterte et straffespark kort tid senere og scoret på volley tre minutter før pausen.

Sju mål i andre omgang

I andre omgang tok det drøye tretti sekunder før Norge økte til 6-0. Etter en gjenvinning spilte Kristian Thorstvedt ballen til Hauge som satte den i mål. Fire minutter senere slo Hauge nok en målgivende pasning.

Honduras, som spilte en meget svak kamp, svekket seg deretter selv da Axel Gomez fikk sitt andre gule kort og ble utvist. Dette utnyttet Norge. Haaland konverterte to pasninger fra Thorstvedt og Hauge, og økte til 9-0.

Åtte minutter før slutt ble Eman Markovic spilt gjennom av Christensen og scoret alene med keeper. De siste to scoringene stod Haaland ansvarlig for. Etter Håkon Evjens pasning skar han gjennom forsvaret og scoret fra skrått hold. Da Hauge ikke klarte å dempe Christensens sterke lobbpasning noen minutter senere var Haaland på nytt til stede.

Mens Haaland avsluttet kampen med ni scoringer, avsluttet Honduras den med ni spillere. På overtid vartet Everson Lopez opp med en stygg takling mot Markovic og fikk direkte rødt.

Håp på avansement

Etter storseieren er Norge likevel avhengig av andre lag for å kunne avansere. Både Polen og Ecuador som ligger på tredjeplassen i henholdsvis gruppe A og B har flere poeng enn Norge. Dermed må Norge håpe på at enten Nigeria eller USA taper i gruppe D, at Panama ikke vinner i gruppe E og at enten Sør-Korea eller Portugal taper i gruppe F. Om minst to av disse tre tilfellene inntreffer, vil Norge avansere til åttendedelsfinalen.