2. Runde Tippeligaen

Sted: Alfheim, Tromsø

Tilskuertall: 4200

For de som liker vintersport OG fotball, så var Tromsø «the place to be» fredag kveld. Snøen lavet ned da toppdivisjonens mest nordligste representant møtte den mest sydligste. Enkelte har klaget på den tidligere starten på Tippeligaen, kanskje fikk de grobunn på denne påstanden, kanskje vil de lokale si at det til enhver tid kan komme hvit nedbør i byen.

Begge lag fikk hver sin uavgjort i forrige runde, Tromsø litt mer imponerende med sitt 1-1 resultat borte mot Molde, Start middels fornøyd mot Lillestrøm i Kristiansand. Så det var absolutt rom for forbedring.

Til tross for verdig innsats fra banemannskapene, måtte de kalde (?) folkene på tribunen se at kampen ble sparket igang med oransje ball og snø på banen. Dette påvirket naturlig nok spillet på banen. Først etter 40 minutter kommer det som kan omtales som en sjanse. Start skaffer seg en corner, og målscoreren fra forrige kamp, Heikkilä, får stå veldig alene i feltet. Headingen er god, men dundrer i tverren og over.

Andreomgang begynner som den første, fortsatt oransje ball og til tross for iherdig måking, fortsatt snø på banen.

Fortsatt setter snøen preg på spillet. Begge lagene sliter med å komme til skikkelige sjanser, men det er Start som takler føret best. De får en rekke brudd på hjemmelaget, men med en gang de nærmer seg 16-meteren, klarer de ikke å få den siste avgjørende pasningen eller skuddet.

Tromsø får sin største mulighet med ti minutter før slutt. Sigurdarson gjorde en frekkis mot Brann, og tenker den tidligere Brann-keeperen Håkon Opdal vil gå for samme trikset. Ballen er litt for mye skru på, og treffer nettveggen på feil side.

Det blir poengdeling, og lagene er like langt.