Norge tapte mot Tyrkia: -En lærepenge!

161
Martin Ødegaard spilte for Norge Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

Norge ble utspilt av effektive Tyrkia i VM-kvalifiseringskampen i Malaga. Til slutt endte det med 0-3 tap i en svak norsk landskamp.

Tidlig baklengsmål
Etter fire minutters spill kom det første norske baklengsmålet i kampen. Det kom er flott gjennomspill som overrumplet høyresiden av det norske forsvaret.

Innlegget fra Yusuf Yazici som kom hardt langs bakken klarte ingen norske spillere å stoppe. Dermed fikk Ozan Tufan en enkel jobb med å sette ballen i nettet bak Rune Jarstein.

Norsk ball i nettet
Etter 11 minutters spill lå ballen i nettet bak den tyrkiske keeperen. Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth kombinerte fint. Sistnevnte fikk to muligheter men dessverre stod han offsideplassert da skuddet ble fyrt av.

26 minutter ut i kampen fikk Sørloth sin andre store sjanse i kampen. Dessverre for Norge smalt skuddet fra Leipizig-spilleren i stolpen.

Svak markering på tyrkisk scoring
To minutter etter det norske stolpeskuddet fikk Tyrkia en ny sjanse. Calhanoglu dro seg gjennom det norske forsvaret men vinkelen ble for spiss og det endte med tyrkisk corner.

På den påfølgende corneren scoret tyrkerne. Yusuf Yazici slo en perfekt corner. Leicesterspiller Caglar Soyuncu steg til værs og fikk stå merkelig alene mellom Julian Ryerson og Kristoffer Ajer. Ballen endte i nettet.

Etter 35 minutters spill fikk Norge en ny sjanse. Moi Elyounoussi dro seg fint forbi to tyrkere. Skuddet gikk utenfor. Like før pause fikk Tyrkia en god sjanse. Heldigvis for Norge klarte en liggende Ajer å stoppe skuddet fra Yazici.

Elegant 3-0 scoring
Etter 59 minutters spill økte Tyrkia ledelsen til 3-0. Ozan Tufan fikk all verdens med tid fra cirka 20 meters hold. Han bendte skuddet i en elegant bue over Andre Hansen som kom i det norske målet ved pause. Hansen var sjanseløs på skuddet.

Etter 63 minutters spill scoret Erling Braut Håland men nok en gang ble en norsk scoring annullert for en korrekt offside. Angrepsspillet i forkant var godt. To minutter senere fikk Haaland en ny sjanse men den ble blokkert til corner av en forsvarsspiller.

Direkte rødt til Thorstvedt
78 minutters spill ut i kampen fikk Ødegaard en bra skuddmulighet men Tyrkias keeper slo den til corner. På den påfølgende corneren headet Sørloth over.

Kristian Thorstvedt fikk direkte rødt kort for en stygg takling etter 79 minutters spill.

-Jeg gir ham mulighet til å gi meg rødt, så da er det egentlig greit, sa Thorstvedt til TV 2 etter kampen.

Kampen ebbet ut med 0-3 tap for Norge.

Solbakken: -En lærepenge
–Det er en lærepenge det som skjer i og rundt boksen vår. Det er ikke noe feil med det vi gjør med ball og ideene der. Det som er feilen er at vi er altfor lite kyniske og altfor lite besluttsomme i de avgjørende situasjonene. Vi har et ekstremt dødball-lag. Det skal ikke være mulig å score mot oss på et hjørnespark som poles inn på bakerste stolpe, sier Ståle Solbakken til TV 2 etter kampen.

-Vi skal ikke slippe inn så enkle mål som vi gjør. Jeg føler vi skaper nok til å få et resultat i dag, sier kaptein Martin Ødegaard til TV 2.

Neste kamp for Norge i VM-kvalifiseringen er mot Montenegro på tirsdag.