Norge til VM etter en jevn kamp på Intility

299

Før dagens siste VM kvalifiseringskamp mellom Norge og Nederland var det kun en ting som gjaldt for Martin Sjögrens damer. Norge måtte vinne for å gå direkte videre til VM som spilles i Frankrike neste år. Nederland på sin side ville greie seg med poengdeling i noe som ble spådd som en tøff kamp for begge lag.

Før dagens oppgjør hadde ikke nederlenderne sluppet inn ett eneste mål i kvalifiseringen, men det tok ikke mange minuttene før det var gjort noe med i kveldens oppgjør. I det 5. spileminutt var Ingrid Syrstad Engen på offensiven på en corner og satt inn 1-0 til Norge, og det var nok ikke mange av tilskuerne på Oslo øst som hadde rukket og sette seg før Vålerenga spilleren Isabell Herlovsen satt mål nr. 2 for dagen. Norge fortsatte å holde trykket, men det var gjestene som putta dagens 3. mål med Vivianne Miedema.

I 2. omgang starta gjestene å presse på og var ganske nærme ved flere situasjoner, men de siste 45 minuttene endte målløse. Dette resulterte i Norsk gruppeseier, mens Nederland må ut i Play-off før de eventuelt kan dra til nesteårs VM i Frankrike.