Norge ute av VM etter tap mot England

140
Bilde: James Boyes, Wikimedia.

(Norge – England 0-3) Den norske VM-drømmen brast i kvartfinalen. Det norske laget er ute av turneringen etter tapet mot England.

Det tok kun litt over to minutter før England scoret sitt første mål. Lucy Bronze var på høyre side kjappere enn Ingrid Syrstad Engen og spilte ballen i boksen fra dødlinjen. Ellen White bommet på ballen, men bak henne var Jill Scott umarkert og satte ballen i mål via innsiden av stolpen.

England best

Mot et aggressivt engelsk lag brukte Norge en stund på å komme seg inn i kampen. Offensivt kom det lite fra det norske laget. England, derimot, forble farlige: Nikita Parris driblet mot Kristine Minde og skjøt over tverrliggeren. Ti minutter senere ble Parris spilt gjennom av White, men traff kun stolpen. Parris’ tredje forsøk, en heading fra skrått hold, ble reddet av Ingrid Hjelmseth.

De få gangene Norge kom i gode posisjoner mot det sterke engelske forsvaret, ødela som oftest dårlige valg det norske angrepsspillet – slik da Norge kom til sin største sjanse. Guro Reiten hadde ballen utenfor sekstenmeteren. På venstre side var Karina Sævik helt umarkert, men Reiten bestemte seg for å skyte. Avslutningen ble blokkert.

White økte

England var betydelig mer målrettet i sine offensive aksjoner og var farlige nesten hver gang de spilte kjapt og med få kontakter. En kjapp kombinasjon, på nytt via Norges venstre side, førte til 2-0-målet fem minutter før hvilen. Bronze spilte ballen på Parris. Sistnevnte spilte ballen på tvers foran målet der White scoret fra kort hold.

Rett før pausen hadde England nesten økt ledelsen ytterligere. Hjelmseth feilberegnet Demi Stokes’ innlegg fra venstre. Ballen falt ned ved bakerste stolpe der Scott styrte den til siden for mål.

Norge åpnet andre omgang mye bedre enn første, spilte noen sterke kombinasjoner og kom til en stor mulighet etter litt over ett minutt. Minde slo en god pasning på Isabell Herlovsen som headet videre til Caroline Graham Hansen. Sistnevnte prøvde å dempe ballen fem meter foran mål og sløste bort muligheten.

Innøvd frispark satte Norge sjakkmatt

Til tross for en brukbar norsk åpning etter pausen tok det kun litt over ti minutter før England scoret igjen. Et frispark fra høyre side spilte Bethany Mead lavt utenfor boksen. Bronze hamret ballen sentralt under tverrliggeren.

Norske målsjanser

Til tross for scoringen gav Norge ikke opp, var offensive og skapte plutselig mange muligheter. Den første hadde Herlovsen som fikk tak i en bakromspasning, men ble blokkert i siste sekund.

Innbytteren Lisa-Marie Utland fikk kort tid senere tak i et tilbakespill i boksen og rundet keeperen. Hennes avslutning fra skrått hold reddet Steph Houghton på streken.

Få minutter etter Utlands mulighet havnet en ny pasning i bakrommet hos Herlovsen som fikk avslutte fra en sentral posisjon. Karen Bardsley reddet forsøket.

Den siste muligheten i Norges sterkeste periode hadde på nytt Utland. Syrstad Engen skjøt fra langt hold. Utland prøvde å styre skuddet på mål, men bommet så vidt på lengste stolpe.

Strafferedning

Ni minutter før slutt ble Houghton dyttet av Maria Thorisdottir i boksen og dommeren pekte på straffemerket. Parris’ straffe reddet Hjelmseth sterkt.

Norge er likevel ute av VM. England, derimot, er i semifinalen og spiller mot enten Frankrike eller USA.