Norges Største Talenter

4296

Norges Største Talenter

En av prioriteringene som rager høyest på spill som Football Manager er å utvikle unge spillere, og selvfølgelig leter man ekstra nøye i norske farvann. Det skapes en slags stolt nasjonalfølelse av å bevise at også norske talenter kan klare seg i de større ligaene. For vi har vært vitne til et tomrom av utenlandseksport de siste 10 årene. Nå har derimot vinden snudd, og en imponerende bronsemedalje i U21 EM var kanskje oljen som trengtes for at det norske maskineriet nok engang skal levere varene.

Martin dukket plutselig opp som en frelsende fotball-messias og forårsaket jordskjelvet av en overgang til Real Madrid. I etterskjelvene håper vi at eksporten fortsetter, for nå har den norske talentfabrikken gått fra  å være anonym til spennende på kort tid. Selv om Ødegard er noe for seg selv, så finnes det også flere fisk i et hav av norske talenter. Her er en oversikt over noen av de med størst potensiale. Jeg har bare tatt med spillere som er født i 1996 eller senere.

wonderkids2

Keeper:

Sondre Løvseth Rossbach (19) – Odd

- Annonse -

Norges fremtidige landslagskeeper? Det virker som han i alle fall har potensialet som trengs. Fikk kontrakttilbud fra selveste Manchester United tilbake i 2011, men overgangen brøt sammen grunnet en uheldig ankelskade. Etter at Andrè Hansen ble solgt til Rosenborg etter forrige sesong, så kan det se ut som om det blir mye førstelagsfotball på Rossbach denne sesongen. Signerte ny kontrakt forrige uke, og vil være en meget viktig ressurs for ODD fremover.

 

Forsvar:

Ivan Näsberg (18) – Vålerenga

Det ser ut som om de største talentene i Norge befinner seg på midtbanen, og det er ikke mange å velge mellom i forsvarsleddet. Derfor er det bra at vi har slike som Ivan Näsberg. Han har jevnlig representert Norges aldersbestemte landslag , og har også fått endel spilletid i Vålerenga. Midtstopperen er en skikkelig lokalgutt som har vært i klubben siden han var 5 år, og før 2015 sesongen ser det ut til at han endelig skal kunne etablere seg skikkelig på A-laget.

Ulrik Yttergård Jenssen (18) – Lyon

Genene skal i alle fall ikke stoppe Ulrik i å nå langt som fotballspiller. Spørsmålet er om han klarer å overgå sin egen storebror, som kjemper om opprykk til Bundesliga. Lillebror ryktes å være et enda større talent, og ble snappet opp av den franske storklubben Lyon i ung alder. Der trener han visstnok regelmessig med A-laget, selv om kampene foreløpig foregår på reservelaget. Det sies likevel at han er med i fremtidsplanene til storklubben. En ung, norsk og lovende forsvarspiller i Lyon? Ja takk!

Bjørn Inge Utvik (19) – Sogndal 

Spilte 2000 minutter tippeligafotball for Sogndal i fjor utover 24 kamper, og har fått flere kamper for aldersbestemte landslag. Han har blant annet spilt seg inn på Norges U21, som er imponerende når man er født i 1996. Forhåpentligvis får han en bedre sesong en det pre-season tilsier. Der har han nemlig vært svært uheldig med både ankelskade og hjernerystelse. Selv sier han at Bundesliga er det store målet, og kanskje følger han trenden til en annen god forsvarspiller fra Sogndal og drar til Tyskland (Hovland)

 

Midtbane:

Kristoffer Ajer (16) – Start

Han er tidenes yngste Start-spiller i eliteserien, og klubbens yngste målscorer gjennom tidene. Unggutten fikk 13 tippeligakamper forrige sesong, og blir brukt både som defensiv midtbane samt midtstopper. Ajer har fått stor oppmerksomhet den siste tiden grunnet sin massive fremgang på treningsfeltet. Han har blant annet vært på trening med Roma i vinter, og en rekke andre storklubber skal være interesserte. Virker som en veldig spennende spiller, og bekler posisjoner som Norge ikke har hatt suksess med på landslaget den siste tiden. Hvor både Tettey og Nordtveit har under-prestert. Dette er et super-talent!

Martin Ødegard (16) – Real Madrid

Fenomenet Martin Ødegard trenger ingen nærmere beskrivelse. Hvis du har interesse av slike artikler som denne, så vet du sannsynligvis alt det er å vite om han allerede.

Vajebah Sakor (18) – Juventus

Et navn som ikke har blitt nevnt alt for mye i norske aviser, til tross for at han faktisk spiller for et av verdens beste lag. Sant nok så har han ennå ikke debutert på A-laget annet enn i treningskamper, men han deltar jevnlig på treninger, og er en av reserve/juniorlaget sine viktigste spillere. Grunnen til at Juventus valgte å hente nordmannen skal visstnok ha vært på grunn av gode prestasjoner for Rosenborg i Next-Gentel turneringen i 2012. Dette er en europeisk turnering for juniorlag, hvor Sakor blant annet skal ha rundtspilt Inter. Dette skapte interesse, og Juventus kom fort på banen. Ifølge italienske medier skal styrkene han være at han har et meget godt langskudd, og gode posisjoneringevner.

John Hou Sæter (17) – Rosenborg

En spiller jeg personlig har veldig stor tro på. Han ble tidenes yngste Rosenborg-spiller som 16-åring, og har trent med førstelaget siden 2013. Foran årets sesong har gutten imponert med gode treningskamper. Senest forrige uke scoret han 2 mål mot Østersund, og hadde også en vakker målgivende pasning. Virker å bekle en indreløperrolle med godt overblikk og god ballføring. Denne sesongen kan han få mye spilletid i Tippeligaen, men vil nok bli matchet forsiktig i første delen av sesongen. Ett av årets heteste tips som sesongens gjennombrudd.

Iver Fossum (18) – Strømsgodset

Mange som speidet på Ødegard forrige sesong vendte hjemover med et ekstra navn på blokka, nemlig Iver Fossum. Flere storklubber skal visstnok ha vist interesse for midtbanejuvelen. Fossum viser seg å være moden for alderen, en allsidig spiller med klokt fotballhode, og god i begge bokser. Han har allerede rukket å spille 35 kamper for Godset, og scoret 4 mål. Det vil ikke overraske om nettopp Fossum er neste mann ut som utenlandsproff.

Morten Thorsby (18) – Heerenveen

Et ubeskrevet blad før han overraskende forlot Stabæk til fordel for nederlandske Heerenveen sommeren 2014. Der har ting godt over all forventning og debuten kom etter kort tid. Han signerte en 5-års kontrakt, og har allerede vært fast inventar i kamptroppen. Thorsby har  startet flere kamper enn det han noensinne gjorde for Stabæk, og det ser ut som om han har gjort et veldig godt klubbvalg.

 

Angrep:

Sander Svendsen (17)  – Molde

Hvis ikke Ødegaard hadde eksistert, så ville Sander vært den store snakkisen forrige sesong. Han scorte sitt første tippeligamål bare 16 år gammel, og spilte et tosifret antall seriekamper for seriemester Molde. Spissen blir sett på som et stort internasjonalt talent, og ble i høst kåret til en av de beste spillerne i Europa født i 1997 (The Guardian). Imponerende nok trener han jevnlig med storklubben Ajax, sammen med sin yngre bror Tobias, som også spås en lys fotballfremtid. Sist søndag spilte han og Molde treningskamp mot Sandefjord. Den ble vunnet 2-1, og Sander scoret begge målene.

 

Benken:

Henrik Bjørdal (18) – Aalesund

Offensiv midtbane med hurtighet og dribleferdigheter som de største styrkene. Spilte 22 kamper i fjorårets Tippeliga, og fikk 5 målgivende. Nærmest å komme inn på laget.

Henrik Gulden (19) – Bochum

Gulden er strengt tatt født i 95, men vi lot det gå ettersom det var 29 desember. Han spiller midtbane på  Bochum, som holder til i 2.Bundesliga.

Martin Samuelsen (17) – Manchester City

Midtbane på Citys ungdomslag. Har også spilt flere U kamper for Norge.

Andreas Breimyr  (18) – Crystal Palace

Signerte for Palace i vinter, men skal spille i Bryne frem til sommeren. Midtbane.

Tobias Svendsen (15) – Molde

Lillebror Svendsen skal visstnok ha et enda større potensiale enn Sander. Spennende og dribleglad midtbane med offensive kvaliteter.

Emil Hansson (16) – Brann

Hengende spiss, som sies å lenge ha holdt Ødegaards nivå. Ligger an til å få sitt  store gjennombrudd i år.

Håkon Lorentzen (17) – Brann

Fikk litt over 200 minutter i Tippeligaen i fjor. Scoret 3 mål. Angrepsspiller med stort potensiale.

 

*Valgte å ikke ta med Bersant Celina og Zymer Bytyqi ettersom de har uttalt at de ikke kommer til å representere Norge på A-lags nivå. Men de er heldigvis fortsatt unge, så ting kan skje.

Kom gjerne med forslag til flere talentfulle unge spillere i kommentarfeltet!

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -