NT-ligaen avd. 3: Resultater og intervjuer 1.runde: FK Tønsberg med 5-2 seier borte mot Express

580

FK Tønsberg åpnet med 5-2 seier borte mot Express i serieåpningen.

fotballnerd.no har fått følgende kommentarer og oppsummering av to-målsscorer, Robin Hofer Dahl, hos FK Tønsberg: – Etter å ha kommet til snødekket gressbane på Fevik så det lenge ut til at vi måtte avlyse kampen, ettersom NFF har et regelverk som sier at man skal spille alle hjemmekamper på nøyaktig samme bane. Etter at dommer tok en telefon til forbundet, og Express fikk ordnet en til å brøyte banen fikk vi etterhvert klarsignal på at det skulle bli kamp, på kunstgressbanen.

Et ungt Fkt-mannskap ble satt på en mental prøve da vi måtte sitte lenge å vente på klarsignal. Trener Barland var opptatt av at alle skulle være mentalt innstilt på at det ble kamp.

Og kamp ble det. Vi ble enige om å gå ut forrykende, og det var utrolig deilig å sette den første goalen etter bare 5 minutter. Vi spiller oss inn i mellomrommet og jeg blir spilt inn i 16-meteren. Jeg kommer litt skrått på en noe feilplassert keeper, og setter den langs det glatte underlaget i lengste hjørne. God start!

Vi styrer det meste av banespillet og kommer til en del fine situasjoner på deres halvdel. Men express er farlige på overganger og har et par gode sjanser de også.

Etter 19 minutter spiller vi oss inn i mellomrommet igjen. Jeg flikker ballen til spissmakker Franck, som etterhvert prøver jeg på et skudd jeg ender opp med å styre i mål med hælen.

Vi går inn til pause med 3-1 og blir enige om å fortsette trykket. Nygaard setter 4-1 på et fantastisk langskudd. Express kommer aldri ordentlig tilbake i kampen selvom de får et frisparkmål som blåser inn fra nærmere midtbanen. De har muligens en scoring som blir feilaktig annullert. Umulig å se fra min spissplass. Franck setter 5-2 på slutten, og vi drar lykkelige hjem fra Grimstad!

Med snittalder på rundt 19 år viser vi mental styrke mot et godt hjemmelag. En godfølelse vi må ta med oss videre, avslutter Dahl til fotballnerd.no

Hjemmelagets kaptein, Tore Erik Skeimo Løvås, oppsummerer kampen slik: – Inngangen til kampen ble heller uforventet for begge lag ettersom den ble utsatt et par timer grunnet dårlig vær. Tross våt bane delvis dekket med sludd lag var det gode spilleforhold. Tønsberg får kampen inn i deres spor med en tidlig scoring. Senere scoret de to på rappen og ledet 3-0. Før første omgang er omme reduserer vi og vi går til garderoben på stillingen 1-3. Et misledende resultat spør du meg (dersom en ser på sjansestatistikken). Vi hadde to store sjanser som det nesten ble mål av, hvor ett av skuddforsøkene gikk i stolpen. Tønsberg på motsatt side var meget effektive og hadde ikke noen særlig flere sjanser enn oss. Det kunne brått ha stått 3-3 til pause.

I andre omgang scorer Tønsberg igjen og leder 4-1. De er meget gode til å utnytte en dårlig defensiv struktur fra våres side (dette var den store forskjellen i kampen etter min mening). Vi reduserer tidlig etter til 4-2 etter et frispark (innlegg) som Tønsberg-keeper feilberegner. Vi får blod på tann og kampen fortsetter relativ jevn, men Tønsberg tar gradvis over mer og mer mot slutten. Tønsberg scorer igjen like før slutt og vinner 5-2, avslutter Skeimo Løvås til fotballnerd.no

Resultater 1.serierunde:

Start 2 – Lura 3-1 (S: Giæver Ugland 67,87, Hansen 85 / L: Høivik 16)

Sola – Pors 2-1 (S: Eriksen 56, Lilleås 64 / P: Fiskum 7)

Express – FK Tønsberg 2-5 (E: Andås 29, Ruberg Kristiansen 59/T: Dahl 5,20, Kouta 25,88, Nygaard 57)

Halsen – Madla 3-3 (H: Mosquera 20,90, Dokken Solli 84/M: Talge 31, Ledaal 32,50)

Madla ledet 3-1 borte mot Halsen til det 84.min, da reduserer Carl Christian Dokken Solli til 2-3 for Halsen, mens Brahain Stiven Mosquera scorer sitt andre mål for dagen i det 90.min, og redder et poeng og poengdeling. Hjemmelaget får også Eivind Stender utvist i det 90.min etter to gule kort.

Fløy – Brodd 2-0 (F: Kydland 32, Dreshaj 58)

Sandnes Ulf 2 – Viking 2 0-2 (V: Skimmeland Aasheim 26, Sæthre Jakobsen 89)

19/4: Bryne 2 – Staal Jørpeland 4-3 (B: Magnusson 30,42, Høyland 33, Næss 35 /SJ: Danielsen 69, Nag 90, Østensen 90)

Bortelaget reduserte to ganger på overtid, men tapte 4-3 til slutt. Hjemmelaget fikk sin spiller, Jonatan Braut Brunes, utvist etter 60 min, når han pådrar seg sitt andre gule kort for dagen. Bryne 2 ledet forøvrig 4-0 ved pause