NT-ligaen avd. 6: Kampen Senja – Sortland, fra 1.serierunde, må spilles på nytt!

476

Kampen endte med hjemmetap for Senja etter at Sortland fikk straffe og scoret ved spiller, Frank Hugo Poulsen.

Senja la inn en protest da det ble oppdaget at Sortland spilte med en spiller, forøvrig kaptein i denne kampen, Marius Jørgensen, som ikke var spilleberettiget grunnet rødt kort i sesongens siste kamp i fjor!

Fra Bladet Vesterålen står det følgende: Stridens kjerne er at Sortland lot Marius Jørgensen spille kampen, til tross for at han fikk rødt kort i siste seriekamp forrige sesong. Spørsmålet var om suspensjon etter kampen gjaldt inn i påfølgende sesong, et spørsmål Sortland IL fikk entydig svar på fra Nordland fotballkrets: Sortland hadde ingen spillere med supensjoner fra 2016-sesongen som fulgte dem til 2017-sesongen.

Sortland mener dermed at laget ikke kan lastes for bruken av spilleren, og mener at laget skal beholde poengene.

- Annonse -

Doms- og sanksjonsutvalget var enig i dette, men FK Senja mener at under slike særlige omstendigheter er det naturlige omkamp, ikke at kampresultatet fra første kamp består. Det er ankeutvalget enig i: «Etter Ankeutvalgets oppfatning er det sportslig sett rimelig at kampen spilles på nytt, særlig fordi FK Senja på grunn av kretsens feil måtte spille mot en klubb som benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget. Selv om Senja ikke tilkjennes tre poeng, er det rimelig at klubben på grunn av kretsens feil får rett til å spille kampen på nytt. Følgelig finner Ankeutvalget at en ny kamp skal berammes.» heter det i avgjørelsen.

«For øvrig bemerker Ankeutvalget at Sortland IL i den nye kampen ikke kan forbedre resultatet, og det er kun de spillerne som var spilleberettiget i første kamp, som kan delta i omkampen».

les mer her: bladet vesterålen

kilde: bladet vesterålen og sortland på facebook

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -