Völler signerte ny og lang kontrakt som sportsdirektør

216

Bayer Leverkusen har mandag kunngjort at Rudi Völler fortsetter som klubbens sportsdirektør fram til 2022. Den tidligere tyske landslagsstjernen har vært 20 år i klubben som spiller, trener og sportsdirektør. 56 år gamle Völler hadde kontrakt fram til neste sommer, men den er nå forlenget med ytterligere fem år.

«Vi ønsker stabilitet og kontinuitet i klubbens ledelse,» sier Leverkusens styreformann Werner Wenning til klubbens egne nettsider.

Laget har også langtidskontrakter med administrerende direktør Michael Schade og trener Roger Schmidt. Schade legger til at andre klubber har vist interesse for Völlers tjenester.

«Han og hans personale har hatt en veldig positiv utvikling de siste årene gjennom en smart transferpolitikk og glimrende speiding,» sier Schade.

- Annonse -

Völler som var med og ble verdensmester i 1990 med Vest-Tyskland, kom til Leverkusen som 34 år gammel spiller fra Marseille i 1994. Han ble sportsdirektør fram til 2000 etter at han la opp – så ble han landslagstrener i fire år. Etter et kort opphold som trener i AS Roma, kom han tilbake til Leverkusen som sportsdirektør igjen i januar 2005.

Selv om Leverkusen ikke har vunnet et eneste trofé i Völlers tid som sportsdirektør, har laget etablert seg som et av de beste i Bundesliga og med regelmessig deltakelse i Champions League. Laget ble nummer tre forrige sesong bak Bayern München og Borussia Dortmund.

«Men noen pauser, har jeg vært i Leverkusen i over 20 år. Jeg føler meg veldig bra i klubben og i denne rollen. Vi har oppnådd mye disse årene,» sier Völler.

Foto: Wikimedia Commons

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -