Ny Union-seier mot Ingolstadt – Bochum vant mot Heidenheim

89

Union Berlin vant sin andre kamp på rad og har satt press på de andre klubbene i opprykksstriden. Klubben fra bydelen Köpenick slo Ingolstadt 2-0 og ligger foreløpig på andreplassen. I den andre kampen vant Bochum mot Heidenheim.

Union Berlin – FC Ingolstadt 04 2-0

Nedrykkstruede Ingolstadt var klart best i første omgang. Det var gjestene som skapte muligheter. Fra Union kom meget lite, men hjemmelaget fikk hjelp av dommerne. Tre minutter før pausen falt Felix Kroos over Paulo Otavia etter at sistnevnte hadde taklet ballen fra Union-spilleren. Likevel fikk Union et straffespark som Sebastian Andersson konverterte.

I andre omgang var kampen preget av mange kort. Til sammen delte dommeren Robert Kampka ut åtte kort. To av dem innebar marsjordre: Almog Cohen fikk direkte rødt etter å ha kranglet med Akaki Gogia og grepet motspilleren i drakten. Ti minutter senere bommet Robin Krauß på ballen, sparket Kroos i ansiktet og fikk sitt andre gule kort. Med to mann mer på banen avgjorde Gogia kampen ti minutter før slutt.

VfL Bochum – 1. FC Heidenheim 1-0

Heidenheim begynte kampen best, kom tidlig til sin første mulighet og hadde noen farlige avslutninger. Bochum, som lenge var harmløse, brukte en halvtime på å komme seg inn i kampen. Mot slutten av omgangen hadde begge lag noen gode målsjanser. Bochums Tom Weilandt kom nærmest en scoring da han traff stolpen.

Rett etter pausen traff også Heidenheims Robert Glatzel treverket. Deretter skjedde det lite. Etter 65 minutter fikk Robert Andrich sitt andre gule kort. Med én mann mer på banen styrte Bochum kampen og skapte muligheter. Chung-yong Lees scoring tolv minutter før slutt var avgjørende.