Nytt poengtap for Rosenborg på Åråsen

185

(Lillestrøm – Rosenborg 0-0) Rosenborg har på nytt avgitt poeng i gullstriden. Mot Lillestrøm spilte serielederne kun uavgjort. Hjemmelaget, derimot, sikret seg ett «bonuspoeng» i nedrykksstriden.

Kampen var jevn i første omgang. Rosenborg prøvde å styre, men LSK var aggressive i presset, stresset gjestene og spilte ballen kjapt framover etter å ha vunnet den.

Etter hvert var det hjemmelaget som hadde overvekt på midtbanen og som kom til flest halvsjanser, særlig ved Arnor Smarason. Likevel kreerte ingen av lagene noen store muligheter før pausen.

Sjansene kom først etter pausen. Lillestrøm trakk seg litt mer tilbake og Rosenborg tok styringen på midtbanen. Hjemmelaget ble dog farlige ved kontringer.

Rosenborg hadde kampens første gode mulighet da Pål André Helland ikke klarte å overvinne Marko Maric fra spiss vinkel.

På den andre siden ble en kontring farlig. Thomas Lehne Olsen var umarkert i feltet etter Erik Brendens innlegg, men blåste ballen over tverrliggeren fra kort hold.

Fem minutter senere lå ballen i Rosenborgs mål: Simen Kind Mikalsen hadde scoret etter et innlegg. Backen ble dog avvinket for offside – en hårfin avgjørelse.

Mot slutten av kampen økte Rosenborg presset, men uten å konstant true Lillestrøms forsvar. Nicklas Bendtner headet over fra en god posisjon, og fem minutter før slutt hadde Anders Trondsen kampens største sjanse. Midtbanespilleren ble spilt gjennom, men traff kun tverrliggeren fra skrått hold.

Rosenborg leder fortsatt serien og har nå 54 poeng. Lillestrøm, med 27 poeng på 13. plass, tok ett viktig poeng i nedrykksstriden.