Nytt tap for Barcelona

189

Barcelona – Valencia 1-2. Scoringer: V:Raktic O.G.(25), Mina (45). B: Messi (63).
Estadio Camp Nou, Barcelona. 17.04 kl. 20.30
Dommer: David Fernandez Borbalan

Lagene:Valencia
Barcelona: Bravo – Roberto, Piquet, Mascherano, Alba – Raktic, Busquets, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar
Valencia: Alves – Siqueira; Mustafi, Abdennour, Barragan – Gomez, Cancelo, Fuego, Parejo, Gaya – Alcacer

Normale tilstander skulle tilsi at dette skulle bli en lett seier for Barcelona, men hjemmelaget har slitt med formen de siste ukene og scoret langt færre mål en normalt.
Kampen starter med et massivt press fra Barcelona, og de skaper en mengde sjanser de første 20 minuttene. Det hadde ikke vært noe å si på om det stod 3-0 etter 20 spilte minutter. Messi med to store sjanser som en god Diego Alves redder. Neymar alene med Alves, og prøver en lobb, men Alves får en hånd på den og avverger. Luis Suarez har også store muligheter. En corner blir stusset av Piquet til Suarez som fra 1 meters hold header over. Så skjer det som har skjedd ofte i det siste. Dårlig markering fører til at Valencia kommer gjennom på en kontring. Scorer fra skrått hold via Raktic og i mål. Barcelona fortsetter å produsere sjanser. Et frispark rett utenfor 16 går i muren, returen blir plukket av Busquets som treffer Messi med en strøken pasning, men han header rett i klypene på Alves. Valencia får en sjanse til før omgangen er over, og legger på til 2-0 rett før pause. Nok en gang en gjennomløping på siden til Sergio Roberto som ikke har vært kompetent i markeringsspillet denne kvelden.

Andre omgang fortsatte med Barcelonapress og mange sjanser – store sjanser. Messi klarer å redusere en gang på et flott innlegg fra Alba. Det bommes på ekstremt store sjanser, og Diego Alves har en glimrende dag på jobb. Sjansestatistikken vinnes 20-4, ballbesittelse 70/30 i hjemmelagets favør, men det er målene som teller. Nå har Barcelona brukt opp kvoten. Nå må resten av kampene vinnes om det skal bli seriegull. De leder på Atletico og Real på innbyrdes oppgjør, så ved poenglikhet vil Barcelona vinne. Valencia ligger i ingenmannsland, og har sånn sett ikke så mye å spille for.
Det er vanskelig å si hva som er årsaken til at ingen av de 3 på topp som har scoret på bestilling ikke lenger scorer mål. Laget har det vanlige presset og ballinnehavet, men det svikter litt i den siste pasningen. Presisjonen i de avgjørende øyeblikkene er dårligere enn vanlig. Men det er også ting å peke på i bakre rekker. Markeringen er veldig dårlig ved flere anledninger. Sånne små glipper bakover går greit så lenge det scores mye. Når effektiviteten forvinner, så er det veldig viktig at forsvaret sitter. Det gjorde det ikke i kveld.