OBOS-ligaen: Fortsatt spenning i topp og rundt nedrykk

500

Fredrikstad tapte 3 – 1 borte mot Mjøndalen, mens Sandnes Ulf utlignet langt på overtid og klarte 2 – 2 mot Arendal på hjemmebane og ligger nå et poeng bak Start på direkte opprykk til Tippeligaen 2018, i OBOS-ligaen er ting tydeligvis ikke avgjort før siste spark på ballen i November.

For: med dagens resultater er det fortsatt spenning rundt både opprykk og nedrykk i ligaen, nederst på tabellen Ligger Arendal og Elverum med 21 poeng hver, på kvalifiseringsplassen ligger Fredrikstad med 23 poeng, kun 2 fattige poeng foran lagene bak seg. På topp i ligaen ligger Bodø/Glimt som har rykket opp og er klare, mens på plassene bak ligger Start på 2.plass med 49 poeng, Sandnes Ulf bak der igjen med 48, Mjøndalen med 46, Ranheim med 43 og Ull/kisa med 42 poeng, med andre ord meget jevnt både i topp og i bunn.

Vanskelig bortekamp for FFKs del

Fredrikstad reiste avgårde til Mjøndalen for å prøve å karre til seg tre poeng, kampen hvor ingen hadde trua på bortelaget, endte med 3 – 1 seier til de brunkledde fra Mjøndalen. Og det var nettopp Mjøndalen som klarte å starte kampen best, etter 6 minutter kommer Boye frempå og er nesten nære på å sette inn 1 – 0, ballen går over målet. Etter 9 minutter er FFK frempå og prøver seg fra 16 meteren, men ballen blir reddet av keeper. Det skulle gå hele 35 minutter før ballen lå i nettet og det var for Mjøndalens del at det ble scoring. Mads Hansen kommer fremover og spiller vegg med Ousseynou Boye, Boye får ballen på første stolpe og kan enkelt sette ballen inn bak en utspilt Håvar Jensen i FFK målet.

Det skulle gå to minutter så svarte FFK med scoring av Sanel Kapidzic, Kapidzic får ballen på midten og setter fart fremover, på ca 16 meter fyrer han løs og ballen går inn i målet bak en utspilt Mjøndalen keeper og vi er likt i kampen. Kampen bølger frem og tilbake, og på overtid rett før pause så scorer Mjøndalen igjen. Quint Jansen og Mjøndalen får frispark, Jansen velger å slå frisparket hardt inn og Håvar Jenssen må gi retur til Pellegrino som bare kan sette ballen i mål, dermed går vertene til pause med 2 – 1 ledelse.

I 2 omgang er FFK mer med i kampen, etter 51 minutter får Kapidzic ballen alene inne i 16 meter feltet, men han får ikke tredd kula bak Mjøndalens keeper Makani som rydder ballen unna. 4 minutter senere er Boye frempå igjen, han får ballen fra Pellegrino som er på full fart fremover og velger å skyte men ballen går rett utenfor stolpen. Etter 69 minutter er det FFK sin tur til å prøve å score, Ulrik Flo får ballen etter en retur fra Makani og velger å skyte han også, men ballen fyker tilside for målet. Etter 73 minutter får Mjøndalen en corner, corneren blir lagt inn og treffer Lindseth som header men header rett på FFKs keeper.

Så etter 88 minutter kommer det avgjørende målet, Magnus Sylling Olsen kommer inn etter 83 minutter for Pellegrino, og får ballen etter at Fredriksen slår et kjempeinnlegg på høyrekanten, den kan han bare stange inn bak Håvar Jenssen og Mjøndalen leder nå 3 – 1, som også blir sluttresultatet.

Sandnes Ulf lå under men…

En annen kamp i OBOS-ligaen det var knyttet spenning til var Sandnes Ulf – Arendal. Arendal trenger desperat poeng for å overleve, mens Sandnes Ulf trenger desperat poeng for å kapre den siste opprykksplassen bak IK Start på 1 plass. Det er gjestene som skulle starte best, etter 3 minutter er Arendal nære på ved å score når Hella får ballen alene med Sahlgren men Ulfs Bogdanovic kommer spurtende inn i duellen og får slått ballen til corner.

Etter 17 minutter er Arendals Ness nære på å sette ballen i mål igjen, men denne gangen skyter spissen langt over målet. Etter 22 minutter får Arendal sin scoring, men denne blir annulert for offside. Så minuttet senere scorer Sandnes Ulf: Kjell Rune Sellin får ballen og kontrer på høyresiden, han legger inn og finner Nisja som får klemt ballen inn bak Arendals keeper. Kampen bølger frem og tilbake med sjanser til begge lag, men Sandnes Ulf går til pause med 1 – 0 ledelse.

Mer fart skal det bli også i 2 omgang, og det skal gå helt til det 61 spilleminutt før ballen ligger i nota, og denne gangen får Fabian Ness scoringen sin. Hella får ballen og spiller seg fri ned til dødlinjen, han får lagt inn til en ventende Ness som bare kan plassere ballen i nettet. Tre minutter senere så smeller det igjen. Ibrahimaj får ballen og legger den inn foran målet, Fabian Ness står der inne og går i duell med keeper og får pressa ballen i mål, dermed står det nå 1 – 2 og Arendal har snudd kampen.

Etter 72 minutter er Kristoffersen frempå og skyter, men ballen får Jørgensen bokset unna og til corner. To minutter senere er Vidar Nisja frempå og skyter, men Jørgensen får igjen ryddet unna til ny corner. Kampen bølger frem og tilbake også denne omgangen med et lite Sandnes Ulf overtak, så i overtiden skal Sandnes Ulf få sin scoring.

Viljar Vevatne er der på returen og fyrer løs fra utenfor 16 meteren, ballen går langs bakken og inn i målet bak en utspilt Arendal keeper og kampen ender da 2 – 2.