Odd bevarer spenningen bak Rosenborg

259

Odds høst har vært seig i forhold til vårsesongen. Men det begynte ganske friskt i dag. Et langskudd fra Odds Fredrik Nordkvelle gikk like utenfor før minuttet var passert. Grenlandsfolket trodde med det på en etterlengtet hjemmeseier. Men Sarpsborg er godt med på notene, og forsvarer seg kompakt og bra. Samtidig tar de vare på ballen når de kan. Det er Odds keeper Sondre Rossbach som holder Odd inne i kampen. Den største sjansen til Sarpsborg har Patrick Mortensen på et skudd fra ca 15 meter.

Det er en varm augustkveld, kanskje det er det som gjør at det føles sakte det som foregår ute på banen. Det gjelder egentlig begge lag. Odds største mulighet kommer like før pause når Espen Ruud kommer på et av sine utallige løp frem på høyresiden. Helt nede ved dørlinja slår han tilbake til Oliver Berg som på kort hold treffer nærmeste stolpe med en volley. Ruud ble spilt frem av Zekhinini. Rafik Zekhnini som er en av de få som tør å utfordre Sarpsborgs kompakte backfirer.

2. omgang fortoner seg nogenlunde likt. Odd har vel ballen mest, men den siste tredjedelen blir for tam. Det er først i det 66. minutt det blir action på Skagerak arena. Fredrik Semb Berge pådrar seg sitt andre gule kort. Det er en tøff takling han setter inn på Jonas Lindberg. Dommeren mener han fortjener gult kort. Dermed må han ut etter å ha pådratt seg et gult kort i første omgang. Det så for undertegnede ut som han var på ball, men uansett er det noe urutinert å gå så voldsomt til når man har gult fra før. Taklingen var ute ved linja og det er vel kanskje ikke nødvendig å trøkke så til i det området på banen. Burde kanskje vært unngått.

Kampen forandrer litt karakter etter dette. Allikevel skaper ikke Sarpsborg de aller største sjansene. Mens Odd-keeper Rossbach stadig bruker lengre tid på utspillene, så kan det se ut som Odd er fornøyd med et poeng. Etter 73 minutter må nevnte Rossbach dra frem det beste han har når han redder et skudd fra Jonas Lindberg fra ca 11 meter. En beinparade hindrer Sarpsborg i å ta ledelsen. Kampen bølger litt og Odd prøver seg sporadisk uten å komme til store sjanser. Det blir med dødballer og noen høye innlegg uten resultat. Det er først 4 minutter på overtid at Olivier Occean får en kjempesjanse alene med keeper Anders Kristiansen. Men han skyter håpløst utenfor.

- Annonse -

Dermed ebber det ut med 0-0. Skienspublikummet er ikke fornøyd. Sarpsborgfansen er heller ikke fornøyd virker det som da det er store protester fra bortesvingen i det dommeren blåser av kampen når Sarpingene får en overgangsmulighet. Men er tiden ute så er den ute.

0-0 i sommersola i en litt trøttende forestilling. Dermed er det veldig jevnt bak Rosenborg. Odd er fortsatt på sølvplass, mens Sarpsborg er godt med i kampen om medaljer.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -