Offisielt: Emre Mor klar for Borussia Dortmund

841

Den tyrkiske landslagsspilleren Emre Mor er klar for Bundesliga-klubben Borussia Dortmund. Foto: Borussia Dortmund/Twitter

 

Borussia Dortmund bekrefter på sine hjemmesider at de har signert den nå 18 år gamle Emre Mor fra FC Nordsjælland.  Unggutten  har skrevet under på en femårskontrakt med BVB. Mor som er tatt ut i EM-troppen til Tyrkia fikk fri fra Tyrkias EM-leir for å reise til Tyskland, for å signere for Borussia Dortmund.

Klubbene er enig om pris

- Annonse -

Klubbene skal være enig om prislappen for 18-åringen. Men ingen av klubbene ønsker og offentliggjøre overgangssummen. Men FC Nordsjælland skal ha fått godt betalt for salget av den 18 år gamle spilleren. Den tyrkiske avisen DS skriver at BVB må ut med omlag  16 millioner €, for spilleren.

– Avtalen er ifølge den danske klubben et historisk beløp i klubbens historie. Vi fikk en god pris på han. Så da solgte vi han til dem, sier  sportsdirektør Carsten V. Jensen.

– Mor har kvaliteter som aldri før har vært bevist i den danske toppserien. Vi har vært heldig som har fått ha en slik spiller i laget vårt, sier Jensen.

– Vi vet Borussia Dortmund har fulgt han gjennom lengre tid og dem har også lagt en god plan for han som fotballspiller. Vi ønsker han lykke til videre i karrieren.

Har vært ryktet til flere klubber

Emre Mor har vært koblet til flere storklubber som nettopp Borussia Dortmund, men også til rivalene FC Bayern München,  og FC Barcelona og de to Manchester-klubbene, men også de to  tyrkiske klubbene Besiktas og Galatasaray var interessert i Mor. I det siste skal også Liverpool ha ønsket unggutten til Anfield.

Sportsdirektøren: Mor har et stort potensial

«Emre Mor er en ung spiller med enormt potensiale som kan komme opp et høyt nivå. Han kan også spille flere plasser på offensive» sier sportsdirektøren til Dortmund Michael Zorc til klubbens hjemmeside.

Mor: Jeg har stor tro på spilletid

Hovedpersonen selv forventer å få rikelig med spilletid i sin nye klubb.

«Det er så mange grunner til at jeg tror det var det beste valget for  meg. Jeg tror jeg vil få masse spilletid her, og treneren har en plan for meg som spiller. Jeg tror ikke det er noen som  hadde sagt nei til Dortmund», sier Emre Mor til bvbtotal.de.

– Jeg vet at det er en storklubb som ønsker å vinne alle kampene. Fansen er gal og fantastisk. Arenaen tar 80.000 tilskuere, noe jeg ser frem til.

«Mitt mål er å spille så mange kamper som mulig. Jeg er fortsatt ung, og vi må vinne så mange kamper som mulig,»

Hvem er Emre Mor?

(Født 24. juli 1997 i Brønshøj)

Høyde: 1.68

Posisjon: Ving

Unggutten er født og oppvokst i Danmark. Han representerte Danmark på U-17, U-18 og U-19 nivå, inntil han i fjor valgte å spille for foreldrenes hjemland Tyrkia.

– 18-åringen som er uttatt i Tyrkias EM-tropp til EM i Frankrike i sommer. Emre Mor fikk sin debut for FC Nordsjælland sist sesong, hvor han imponerte stort med to scoringer og  fotballferdigheter, til tross for sin unge alder.

Klubber

2001-2006 Brønshøj BK

2006-2015 Lyngby Boldklub

2015-2016 FC Nordsjælland

2016 Borussia Dortmund (1.07-2016)

Landslag:

2013-2014 Danmark U17

2014-2015 Danmark U18

2015 Danmark U19

2016 Tyrkia U21

2016 Tyrkia

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -