Offisielt: Ole Gunnar Solskjær er ny United-manager

2185
Solskjær. Foto: Wikimedia

Ole Gunnar Solskjær er ny Manchester United-manager. Den engelske storklubben kunngjorde på onsdag at nordmannen overtar klubben fram til slutten av 2018/19-sesongen.

Allerede i går tydet mye på at Solskjær skulle bli José Mourinhos etterfølger. På hjemmesidene til Manchester United lå det en liten stund en melding om at Solskjær skulle bli ny manager. Meldingen ble slettet etter hvert.

Solskjær, som forlater Molde FK til fordel for United, var fra 1996 til 2007 spiller i Manchester. Han scoret 126 mål i 366 kamper for klubben. Mest kjent er han for sin 2-1-scoring på overtid i Champions League-finalen 1999 mot Bayern München. Fra 2008 til 2010 trente Solskjær Uniteds reservelag.

– Manchester United er i mitt hjerte og det er fantastisk å komme tilbake i denne rollen. Jeg ser virkelig fram til å jobbe med den talentfulle stallen vi har, med støtteapparatet og med alle i klubben, sier Solskjær.

- Annonse -

United meddeler at Solskjær overtar laget umiddelbart og at han vil fortsette i jobben mens klubben jobber med rekrutteringsprosessen for å ansette en ny fast manager. Mike Phelan, Michael Carrick og Kieran McKenna vil være del av Solskjærs støtteapparat.

– Ole er en klubblegende med stor erfaring, både på banen og som trener. Hans historie i Manchester United betyr at han lever denne kulturen her, og alle i klubben er glade for at han og Mike Phelan er tilbake. Vi er overbeviste om at de vil forene spillerne og supporterne nå som sesongens andre halvdel begynner, sier Uniteds funksjonelle leder Ed Woodward.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -