Omstridt utvisning da Viking vant på Åråsen

228

(Lillestrøm – Viking 0-2) En omstridt utvisning etter kun tolv minutter preget kampen mellom Lillestrøm og Viking. Gjestene klarte å få med seg tre poeng til Stavanger.

Viking så farligst ut i starten, mens Lillestrøm slet med å få til eget spill. Likevel skapte ikke gjestene noen klare muligheter.

Sheriff Sinyan utvist

Etter tolv minutter sto dommer Dag Vidar Hafsås i sentrum. Sheriff Sinyan mistet ballen ved midtstreken mot Tommy Høiland. Viking-spissen gikk i bakken etter en duell mot Sinyan og dommeren trakk opp det røde kortet til LSK-spilleren. Avgjørelsen var feil: Høiland falt inn i Sinyan og hadde samtidig en lang vei å gå fram til målet.

Ti minutter senere var Ylldren Ibrahimaj heldig. Viking-spilleren gikk med knottene først i en duell mot Frode Kippe. I motsetning til Sinyan fikk Ibrahimaj kun det gule kortet.

Lillestrøm forsvarte seg godt med én spiller mindre. Viking dominerte fram til siste tredjedel, men fant ingen vei gjennom hjemmelagets tette forsvar. Ibrahimaj kom til en sjelden Viking-sjanse etter en lang pasning og avsluttet rett på Marko Maric fra spiss vinkel.

Scoring på dødball

Mot slutten av omgangen ble Lillestrøm sterkere. Daniel Gustafsson og Thomas Lehne Olsen bommet på mål med sine forsøk. Frode Kippes heading ble reddet av Iven Austbø.

Midt i hjemmelagets sterkeste periode scoret Viking. Ibrahimajs hjørnespark tok Kristian Thorstvedt på volley. Via stolpen gikk ballen i nettet bak Maric.

LSK hadde nesten utlignet omgående. Etter Fredrik Krogstads corner headet Daniel Alexander Pedersen ballen i tverrliggeren. Viking fikk klarert returen.

For hjemmelaget begynte andre omgang omtrent like ille som første. Lillestrøms toppscorer Lehne Olsen skadet seg og måtte forlate banen på båre.

Utenom det skjedde det lite på Åråsen-matten. LSK prøvde å sette press på Viking-forsvaret, men unntatt et frispark som ble klarert foran Kristoffer Ødemarksbakken i siste sekund, skapte vertene kun et par halvsjanser. På den andre siden var Maric våken mot Samuel Fridjonssons langskudd.

Nytt hjørnespark avgjorde

Lillestrøms svakheter ved defensive dødballer avgjorde kampen. Etter et hjørnespark havnet ballen hos Zlatko Tripic som ble blokkert til ny corner fra kort hold. Dette hjørnesparket slo Ibrahimaj rett på hodet til Viljar Vevatne som headet ballen i nettmaskene.

Viking var deretter nærmest ny scoring. Både Sondre Bjørshol og Jostein Ekeland kom til avslutninger fra skrått hold kort tid etter hverandre. Maric reddet begge forsøk.

Etter seieren står Viking med 17 poeng etter ti kamper. Lillestrøm har tolv poeng etter elleve kamper.