Oppsettet for 2. divisjon kommer 19. november

456
Finnsnes stadion er en av 28 areaner som huser 2. divisjonsfotball neste sesong. (Foto: Wikimedia Commons)

Lørdag 19. november er det klart hvem som skal spille i hvilken avdeling i den nye 2. divisjon, eller PostNord-ligaen. Det er 28 lag i 2. divisjon som skal deles i to avdelinger med 14 lag.

Samme dag kommer også oppsettet for de seks avdelingene i den nye 3. divisjon, regionligaen.

Å halvere antall avdelinger i 2. divisjon gjør at det blir større reisebelastning på lagene.

Fædrelandsvennen har intervjuet Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund, og han svarer slik på spørsmål om hva NFF tar hensyn til når de setter opp avdelingene:

- Annonse -

– Reisebelastningen er et moment, som alle slike praktiske forhold. Noen klubber vil nok oppleve at reisebelastningen øker. Så handler det også om lik fordeling av nedrykkslag fra 1. divisjon, og lik fordeling av opprykkslag, sier Fisketjønn til Fædrelandsvennen.

Fisktjønn sier at begge avdelingene blir nasjonale.

Disse lagene utgjør 2. divisjon neste år:

Alta, Asker, Brumundal, Bryne, Byåsen, Bærum, Egersund, Fana, Finnsnes, Follo, Fram Larvik, Grorud, HamKam, Hødd, Hønefoss, KFUM Oslo, Kjelsås, Nardo, Nest-Sotra, Notodden, Nybergsund-Trysil, Odd 2, Raufoss, Skeid, Vard Haugesund, Vidar, Vindbjart, Vålerenga 2.

I det nye seriesystemet vil vinnerne av hver 2. divisjonsavdeling rykke opp, mens de to som havner på andreplass spiller kvalifisering mot hverandre. Vinneren i den kampen, møter laget som ender tredje sist i OBOS-ligaen for en siste kvalifiseringskamp.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -