1. divisjon kvinner: Oppsummering og mål

Grei slo Hønefoss 2-1 lørdag. Foto: Sören Döpker, Fotballnerd.no

Her er en oppsummering av dagens kamper i 1. divisjon for kvinner. Artikkelen er utarbeidet av Sören Döpker og Torbjørn Andersen

Grei – Hønefoss 2-1
Mål Grei: Synne Sofie Christiansen (51) og Tine Celine England Karstensen (53)
Mål Hønefosss: Synne Kristine Hamborg (33)

Grei stresset Hønefoss med høyt og aggressivt press, mens Hønefoss slet med å utnytte bakrommet hos hjemmelaget. Vertene produserte flere gode muligheter i den første halvtimen, men mot spillets gang tok bortelaget ledelsen: Synne Kristine Hamborg hamret ballen i nederste hjørne fra over tjue meter.

Tine Celine Karstensen er på utlån fra Vålerenga til Grei. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Etter pausen tok Grei vare på mulighetene sine. Synne Sofie Christiansen utlignet da hun kom alene med keeper etter et fint angrep og en pasning av Tine Celine Karstensen. Kun noen minutter senere scoret Karstensen selv fra kort hold og snudde kampen. I kampens siste halvtime ble Hønefoss mer offensive og skapte flere muligheter, men klarte ikke å overvinne Amalie Kragset.

Åsane – Røa 2-2
Mål Åsane: Karina Dybvik Sunde (52) og Ingvild Hansen Høvring (56)
Mål Røa: Mathilde Harviken (21) og Tuva Espås (30)

-Jeg er aldri fornøyd når vi leder 2-0 og har tre poeng, men ut ifra kampbildet ble det hektisk med mange dueller. Det var surt å slippe inn to mål i andre omgang, sier Røa-trener Geir Nordby til Fotballnerd og fortsetter:

-Vi må jobbe hardt uken som kommer opp mot neste match (Grei), sier Nordby.

Fløya – Medkila 1-2
Mål Fløya: Synne Vatshelle Raa (71)
Mål Medkila: Sara Regine Aas Berntsen (17) og Mette Aasvik Skau (77)

KIL/Hemne – Fart 1-0
Mål: Mari Smevoll (4)