Oppsummering av Bundesliga 12. runde

110
1. Bundesliga blir ikke å flytte kampene uten for Tyskland. Foto: Bundesliga logo

Freiburg – Leipzig 1-4

RB Leipzig befestet sin posisjon som den urovekkende serielederen etter bortekampen mot Freiburg på fredag. Freiburg havnet foran laget fra Øst-Tyskland i 2. Bundesliga, men det var ingenting som tydet på det i denne kampen.

Les mer om kampen her

Ingolstadt – Wolfsburg 1-1

Begge disse lagene sliter på nedre del av tabellen, og en seier her ville vært særdeles viktig inn mot de siste kampene i desember. Og det er hjemmelaget som er mest ivrig på de tre poengene, og med Moritz Hartmann i spissen. Først header han i stolpen, før Ricardo Rodriguez drar ned Matthew Leckie i 16-meteren, og Hartmann får sjansen fra straffemerket. Den redder Benaglio. Ingolstadt skal likevel får scoringen sin like etter. 31 minutter er spilt når Anthony Jung bruker hodet og stanger inn ledelsen.

Ledelsen holder helt til 78 minutter. Da dukker Caligiuri opp og redder poenget for bortelaget. Et innlegg endrer retning og havner i beina til nevnte Caligiuri, han får tid til å avslutte, skuddet går via et bein og triller rolig i mål bak en forbauset Martin Hansen i målet

Det ender 1-1, et resultat ingen av lagene kan være helt fornøyd med. Spesielt ikke Ingolstadt som hadde et lite overtak.

Köln – Augsburg 0-0

Köln har hatt god flyt denne sesongen, men hjemme mot Augsburg var det stopp.

Osako prøver ihvertfall sitt med å by på hjemmejubel. Prøver et skudd, skuddet er godt, men Hitz får slått ballen i metallet, før situasjonen blir avverget. Augsburg vil på sin side heller ikke være fornøyd med å reise tomhendt fra Köln. Stafylidis tester om Horn fortsatt har det, Köln-keeperen må gi til corner.

Det er ikke en altfor underholdende kamp som blir servert ved Rhinen. Hele 82 minutter tar det før kampens tredje sjanse kommer. Hitz gjør en kritisk viktig redning, når Marcel Hartel får avslutte innenfor 16-meteren. Hitz holder buret rent. Det gjør også Horn, og dermed ender det målløst og med poengdeling

Frankfurt – Dortmund 2-1

Det var ikke mye som skulle tyde på at Frankfurt var med i toppen av tabellen etter forrige sesongs prestasjon. Likevel var oppgjøret mot Dortmund en kamp for å avgjøre hvem som fikk holde følge med Bayern og Leipzig helt der oppe

Les mer om denne kampen her

Monchengladbach – Hoffenheim 1-1

Etter en trå start på sesongen, var Gladbach på jakt etter en tre-poenger for å redde litt av sesongen. Derimot møtte de et Hoffenheim-lag som er oppe og sniffer på Champions League plassene.

Det begynte bra for hjemmelaget. Stindl sløser en enorm sjanse, hvor Baumann kommer best ut av situasjonen. Men kun 5 minutter senere sitter den for Mahmoud Dahoud og Gladbach. Kramer finner talentet på kanten av 16-meteren, kontrollert lurer han ballen lavt i hjørnet bak Baumann

Hoffenheim lar seg ikke knekke av den scoringen. Noen minutter ut i andre omgang sitter utlikningen. Nadiem Amiri får ballen et stykke utenfor 16-meteren, tar et par steg før han fyrer løs. Ballen fyker ned i samme hjørne som Dahoud tidligere plasserte ballen i.

Begge lag har sine sjanser. Nærmest kommer Dahoud og Vestergaard, men begge mangler litt på presisjonen. Det ebber ut i 1-1

Hamburg – Bremen 2-2

Det har blitt noe trist over nord-derbyet de siste årene. Når Hamburg og Bremen har møtt hverandre, har som regel tabellsituasjonen vært et underlig skue. Begge lag har vært i sumpen av tabellen.

Lørdag var det ikke annerledes. Hamburg lå sist før runden, mens Bremen var to plasser høyere oppe.

Likevel, det sto ikke på målene. Hamburg åpner ballet allerede etter tre minutter. Gregoritsch lukter på et innlegg, og inne foran mål knuser han motstanden i luften, og stanger inn ledelsen til enormt jubelbrøl hos hjemmefansen. Den stilner raskt når Fin Bartels 10 minutter senere dundrer ballen i korthjørnet på halvspretten. Like langt

De andre kampene kunne lært noe av førsteomgangen i Hamburg. Halvtimen er gått når Gregoritsch setter sitt og Hamburgs andre for dagen. Han sniker seg inn foran mål, og kan fra kort hold sette ballen henholdsvis enkelt i mål. Bremen kommer derimot tilbake nok en gang. Denne gangen er det Gnabry som viser seg frem. Fosser fremover på venstresiden, tar en vending, før han pirker ballen i langhjørnet fra skrått hold. Viktig rett før pause.

Det ble med de 4 målene i første omgang. Til tross for et lite Hamburg-overtak, makter ikke hjemmelaget å gjøre noe den ene, eller andre veien. Fjerde kampen med poengdeling i hovedrunden.

Bayern – Leverkusen 2-1

To tap på rad er uhørt i München. Og med Leipzig-seier på fredag, så var det viktig å ikke gi for mye poeng opp. Dette var også en sjanse til å rykke i fra Dortmund, som til tross for en middels sesong, står som den sterkeste utfordreren til Bayern.

Grunnet curling på eurosport, er det litt usikkert hva som skjer i første halvtimen, men når curlingen først er ferdig, er det første som skjer at Bayern scorer. Leno må gi retur på et skudd, på rett plass står Thiago som enkelt kan heade inn ballen i målet.

Ledelsen varer i fem minutter. Da spiller Calhanoglu vegg med Brandt, fra fem meter tupper han ballen opp i nettaket bak Neuer. Fin scoring av bortelaget.

Bayern skal få seieren sin. Hjemmelaget presser Leverkusen fra start av andreomgang av. Belønningen kommer i form av en scoring av Hummels. Bayern skaffer en corner. Den er perfekt slått av Kimmich, inne i feltet får Hummels stå skremmende alene, og trenger ikke å hoppe for å heade Bayern i ledelsen.

Bayern har grei kontroll kampen ut, bortsett fra da en ball i bakrom finner Volland, som lobber over Neuer som kommer fykende ut, lobben blir litt for hardt og vinkelen til å heade inn blir litt for vanskelig. Det ender i utspark. Etter 3-4 repriser, viser det seg derimot at Martinez er borti med hånden når Volland prøver å snike ballen i mål. Skulle isåfall vært straffe og rødt kort. Det blir det ikke, og Bayern ror i land 3 poeng.

Schalke – Darmstadt 3-1

Schalke har virkelig fått fart på sakene etter en horribel start på sesongen. Søndag var det Darmstadt som måtte vike for de fremadstormende kongeblå.

Selv om det begynte bra for bortelaget. Allerede etter 6 minutter gir Schalke bort en kontring. Sirigu trer elegant igjennom Heller, som lurer bort Fährmann, og setter ballen forbi forsvareren i på linjen.

Choupo-Moting bidrar til at det ikke står seg lenge. Gjør alt på venstrekanten, legger inn foran mål, og den eneste i rekkevidde på fem meter er Kolasinac. Det er bare for han å heade inn 1-1. Et par minutter senere får Choupo-Moting selv sjansen til å score. Men fra straffemerket brenner han den muligheten. Håpløst midt på mål, som Esser redder med beina.

Men så, Choupo-Moting igjen. Gjenreiser litt av selvrespekten. Meyer herjer med høyrebacken til Darmstadt. Legger inn til Choupo-Moting, hans tå er lengre en midtstopperens, og pirker inn 2-1 etter timen

Schalke holder på ledelsen, og sikrer inn ledelsen til det 90.minutt. Konoplyanka vipper igjennom Schöpf, som alene mot keeper sklir inn 3-1 og tre poeng til Schalke.

Hertha Berlin – Mainz 2-1

Det ble mer å juble for for våre norske venner i Hertha. Men også her ble det jubel hos bortesupporterne først. Seydel står på rett plass til rett tid, når et innlegg fra høyre tilfeldigvis ender i beina på Mainz-spilleren. Han bruker et par touch, før han smeller ballen i mål bak Jarstein.

Men som i Gelsenkirchen tar det ikke altfor lenge før hjemmelaget får kampen på riktig spor. Kalou finner spissmakker Ibisevic, som med et lekkert touch drar ballen vekk fra oppasseren sin, og hamrer ballen lavt og hardt i hjørnet. 1-1!

Etter 62 minutter gjør Jean-Philippe Gbamin det mye vanskeligere for sitt Mainz. En stempling gjør at Mainz-spilleren får sitt andre gule kort, og dermed må av banen med det røde.

Ibisevic og Hertha utnytter dette. Et skudd blir blokkert høyt til værs, på nedfrukten er Kalou, som nok en gang finner Ibisevic. På 5 meter får han en enkel oppgave å sende ballen i mål.

Ibisevic avslutter det som kunne vært en flott dag, med også å få sitt andre gule kort. Dermed må han også stå over neste kamp.

Hertha ror i land seieren, og henger fortsatt med helt i toppen av tabellen.