Oppsummering Eliteserien: Glede i Drammen etter turbulente uker

260
Moses Mawa kunne endelig slippe jubelen løs etter noen turbulente uker i Drammen. Her feirer han sin scoring mot Lillestrøm. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen.

Her er en oppsummering av dagens kamper i Eliteserien. Det ble scoret 19 mål i dag, og Molde befestet sin posisjon på toppen av tabellen. Bodø/Glimt ga fra seg ledelsen mot Rosenborg to minutter før slutt.

Sarpsborg 08 – FK Haugesund 0-0

Ikke så mye å skrive hjem om fra Sarpsborg denne dagen. To lag som nøytraliserte hverandre og ett poeng til hvert av lagene er det ikke noe å si på.

Sarpsborg 08 startet slik (3-4-3): Kristiansen – Ødegård, Utvik, Dyrestam – Wichne, Næss, Salétros, Thomassen – Halvorsen, Kone, Ofkir.

FK Haugesund startet slik (4-3-3): Selvik – Desler, Pallesen Knudsen, Tiedemann Hansen, Pedersen – Krygård, Therkildsen, Leite – Sandberg, Liseth, Velde.

Sarpsborg 08-spiller Nicolai Næss oppsummerer kampen slik:

– En litt typisk første serierunde kamp. Rotete og to lag som ikke ofrer altfor mye, og ikke skaper noen særlige sjanser. Men vi får med et poeng, og det er bedre enn null, sier Næss til Fotballnerd.no

FK Haugesund-keeper Egil Selvik oppsummerer kampen på følgende måte:

– Veldig jevnspilt kamp, med sjanser i begge ender. Begge lagene har perioder med fin flyt og kontroll. Synes vi opptrer solide bak, og jobber for hverandre. Så mangler vi bare siste finish foran mål, sier Selvik til Fotballnerd.no

– Beskriv storspillet i mål og hvordan det var å holde nullen i debuten?

Alltid kjekt å kunne bidra, og spille bra! Viktig at vi holder nullen, og starter i et godt spor, avslutter Selvik til Fotballnerd.no

Viking – Tromsø 0-1
Mål Tromsø: Tomas Totland

Gjestene fra Tromsø vant fortjent i Stavanger. Det var et veldig tamt Viking-lag. Tromsø ble også snytt for et ganske tydelig straffespark da Kitolano gikk ned i feltet.

Tomas Totland oppsummerer kampen på følgende måte:

– Kampen starter med at Viking er best de første 15 minuttene, før resten av omgangen er relativt jevnspilt. I andre omgang styrer vi omgangen og kommer til 3-4 store sjanser og får 1-0, sier Totland til Fotballnerd.no

– Deilig å bli matchvinner?

– Det er alltid gøy å skåre mål, særlig på 16 mai, og på bortebane mot et sterkt lag som Viking, avslutter Totland til Fotballnerd.no

Tromsø startet slik (3-5-2): Jacob Karlstrøm – Isak Helstad Amundsen, Anders Jenssen, Jostein Gundersen – Tomas Olai Totland, Daniel Berntsen, Ruben Yttergård Jenssen, Eric Kitolano, Lasse Nilsen – August Mikkelsen, Ebiye Moses.

Viking startet slik (4-2-3-1): Iven Austbø – Sondre Bjørshol, Henrik Heggheim, Viljar Vevatne, Fredrik Torsteinbø – Samuel Fridjonsson, Joe Bell – Kevin Kabran, Yann-Erik de Lanlay, Zlatko Tripic – Veton Berisha.

Vålerenga – Kristiansund 1-2
Mål Vålerenga: Vidar Örn Kjartansson
Mål Kristiansund: Snorre Strand Nilsen og Dan Peter Ulvestad

Gjestene fra Kristiansund tok en overraskende seier. Vålerenga virket frustrerte og Kristiansund kjempet de ut av stilen. Aron Dønnum og Dag-Eilev Fagermo havnet i krangel og dette var ikke dagen til hovedstadslaget.

Kristiansunds Dan Peter Ulvestad oppsummerer kampen på følgende måte:

– Bra start og grei kontroll egentlig. Klarer å frustrere Vålerenga lenge, og får kampen i vårt spor. Blir litt trykka siste 5-10 min, som er dårlige fra vår side, når Vålerenga er desperate. Ellers en solid match på en vanskelig arena.

Vålerenga startet slik (4-3-3): Klaesson – Borchgrevink, Tollås Nation, Näsberg, Adekugbe – Bjørdal, Oldrup Jensen, Christensen – Dønnum, Kjartansson, Sahraoui.

Kristiansund startet slik (4-3-3): McDermott – Strand Nilsen, D.P. Ulvestad, Coly, Sørmo – Hopmark, Diop, P.E. Ulvestad – Bye, Willumsson, Gjertsen.

Sandefjord – Mjøndalen 0-3
Mål Mjøndalen: Tonny Brochmann, Lars Olden Larsen, Markus Nakkim

Les vårt utfyllende referat med en rekke intervjuer her

Sandefjord startet slik (4-3-3): Storevik – Wembangomo, Moen Foss, Kreuzriegler, Haakenstad – Ordagic, Singh, Risan Mørk – Jonsson, Södlund, Nyenetue.

Mjøndalen startet slik (4-3-3): Makani – Sebulonsen, Nakkim, Solholm Johansen, Walstad – Brochmann, Gauseth, Sveen – Brustad, Stokke, Ovenstad

Bodø/Glimt – Rosenborg 2-2
Mål Bodø/Glimt: Erik Botheim, Sondre Brunstad Fet
Mål Rosenborg: Carlo Holse, Rasmus Wiedesheim-Paul

Bodø/Glimt lå an til å innkassere sin tredje seier på rad, men svensken Rasmus Wiedesheim-Paul ville det annerledes og utlignet for trønderne to minutter før fulltid.

Bodø/Glimt startet slik (4-3-3): Haikin – Konradsen, Moe, Høibråten, Bjørkan – Fet, Berg, Saltnes – Sørli, Botheim, Solbakken

RBK startet slik (4-3-3): Hansen – Dahl Reitan, Eyjolfsson, Hovland, Andersson – Zachariassen, Hoff, Holse – E. Ceïde, Molins, Vecchia

Strømsgodset – Lillestrøm 3-1
Mål Strømsgodset: Moses Mawa, Herman Stengel, Fred Friday
Mål Lillestrøm: Igoh Ogbu

Strømsgodset kunne endelig oppleve noe med positivt fortegn, etter å ha vært gjennom noen turbulente uker. Nykommer Fred Friday var positiv og tegnet seg på scoringslisten for drammenserne. Lillestrøm var fryktelig passive i en kamp de helt sikkert vil forte seg å glemme.

Strømsgodset startet slik (4-3-3): Myhra; Vilsvik, Gunnarsson, Valsvik, Parr; Hove, Stengel, Gulliksen; Stenevik, Friday, Mawa

LSK startet slik (4-3-3): Craninx; Ranger, Ogbu, Slørdahl, Dragsnes; Kairinen, Mathew, Åsen; Gustafsson, Lehne Olsen, Svendsen.

Molde – Brann 4-0
Mål Molde: Ohi Omoijuanfo x 3, Fredrik Aursnes

Molde var effektive i kveld, og ledet hele 3-0 til pause. Kampens store spiller Ohi Omoijuanfo var ikke fornøyd før han hadde scoret tre mål. Brann spilte på seg brudd på brudd og ble hardt straffet for det.

Moldes Kristoffer Haugen oppsummerer kampen på følgende måte:

– Vi er effektive i dag og farlige på kontringer. Ikke vår beste kamp i etablert angrep, men vi fikk avgjort tidlig og kontrollerte inn, sier Haugen til Fotballnerd.no