Fredrikstad-jubelen fortsatte søndag. Foto: Thomas Johannessen, Fotballnerd.no

Her er en oppsummering av søndagens kamper i Obosligaen.

Artikkelen er utarbeidet av Ronny Aasmundseth og Torbjørn Andersen

Fredrikstad – Jerv 4-0:
Mål: 1-0 Henrik Kjelsrud Johansen (20), 2-0 Olav Øby (23), 3-0 Love Reuterswärd (87) og 4-0 Anas Farah Ali (90+4)

En klarering etter corner ble løftet tilbake inn i feltet til Jerv. Der var Nielsen som headet strålende ned til Kjelsrud Johansen. Han satt inn 1-0 via en Jerv-spiller. 2-0 scoringen kom på et skudd fra Øby fra 16 meter tre minutter etter ledermålet.

Jerv tok over kampen etter pause med FFK stod imot presset. På slutten av kampen scoret de også to ganger til. Love Reuterswärd banket ballen bort i hjørnet.

På overtid var målscorer Reuterswärd igjen involvert da han slo inn fra høyre og fant Anas Farah Ali på bakre stolpe. Han scoret med kampens siste spark på ballen.

-Kampen var stort sett meget god fra vår side. Hele førsteomgang er vi gode. Vi varierer angrepsspillet, presser høyt og fremstår med mye energi slik vi ønsker. I andreomgang redder Håvar Jensen oss med en helt enorm dobbeltredning, og da har vi kvalitet til å punktere kampen med Love Reütersvald, sier Olav Øby og fortsetter:

-Følelsen vi har er så deilig. Vi vet at vi har kvalitet og vi har jobbet meget godt gjennom mange måneder. Nå får vi betalt og vi skal bare fortsette, sier Øby.

-Tabelltopp, blir det Eliteseriespill på dere i 2022?

-Det er enda tidlig. Vi skal fortsette å levere gode prestasjoner. Klarer vi å gjenskape gode prestasjoner å utvikle oss i flere deler av spillet blir det spennende fremover, sier Øby.

Jervs Erik Tobias Sandberg var ikke like fornøyd med kampen:

– Dårlig start av oss. Fredrikstad trykker. De får sitt første mål som klart skulle vært avblåst for frispark. Vi har noen sjanser i første omgang også. Andre omgang så er det vi som kjører. Burde scoret flere, sier Sandberg til Fotballnerd.no

Strømmen – Ranheim 0-0:
Det var flere sjanser i kampen selv om det endte 0-0. Mot slutten av første omgang var det gjestene som hadde initiativet i kampen. Simen Kjellevold Lillevik måtte hente frem noen fine redninger.

Halvveis i andre omgang var Jibril Bojang på åpen kasse, men det harde innlegget skled av foten og gikk på utsiden av stolpen. Utover i andre omgang fikk Ranheim flere store sjanser men Strømmen og Lillevik stod i mot.

-Det var godt å holde nullen. Vi står godt sammen og Lillevik er enorm bakerst, sier Strømmens Magnus Aleksander Tvedte og fortsetter:

-Vi skaper også nok til å score selv men uavgjort er OK i forhold til kampens utvikling. Tempoet i kampen ble også preget av varmen og en tørr bane. Det blir godt med en landslagspause nå, så kan vi jobbe godt sånn at vi scorer mye mål fremover, sier Tvedte til Fotballnerd.no.

Start – Aalesund 2-0:
Mål: Kristoffer Tønnessen (54) og 2-0 Eman Markovic (64)

Aalesund kom til Kristiansand med seks poeng på tre kamper, etter to hjemmeseire mot Bryne og KFUM og et 2-4-tap mot Raufoss. Start var i karantene etter forrige hjemmekamp og hadde kun tre treninger sammen før møtet med Aalesund.

Første målet i kampen kom på et langskudd fra Kristoffer Tønnessen. Eman Markovic fastsatte sluttresultatet til 2-0 også det på et langskudd.

Start klatret med dagens seier forbi Aalesund på tabellen. Sørlendingene har også bare spilt tre kamper mot Aalesunds fire.

-Det var en fantastisk andre omgang av oss. Etter første scoringen løsner det veldig, og vi er veldig farlige hver gang vi angriper nesten. Vi hadde to i stolpene, en ball som er inne slik det så ut der jeg stod, og flere farligheter som vi skyter utenfor. Det er enorm vilje og guts i laget, sier Starts Kristoffer Tønnessen til Fotballnerd.no.

-Beskriv drømmescoringen?

-Jeg får en pasning fra Eman, og får ingen press overhodet. Da kan jeg ta touchet fram på et hold som jeg har scoret på et par ganger på trening, så da tenker jeg hvorfor ikke.
Får et veldig bra treff og flakker litt før den går i mål, sier Tønnessen.