Emilie Woldvk og LSK slo Kolbotn, Celin Bizet Ildhusøy og Vålerenga tapte mot Rosenborg. Arkivfoto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Her er en oppsummering av lørdagens treningskamper for kvinner.

KOLBOTN – LILLESTRØM 0-1, Langhus kunstgress
Målscorer LSK: Mille Ivi Christensen

-Det er en OK gjennomkjøring fra vår side. Vi burde vært mer effektive etter store sjanser og 15 cornere, sier LSK-trener Knut Slatleim til Fotballnerd.no og fortsetter:

-Vi har hatt en krevende oppkjøring, men har gjort det vi kan og nærmer oss noe. Det har vært en stigning i prestasjonene og på treningene siden RBK-kampen, sier Slatleim.

Han har en ambisjon om at laget hans skal være med i gullkampen i årets sesong.

-Vi satser på å være med i toppen og krige om det, sier Slatleim.

LSK-spiller Emilie Woldvik oppsummerer kampen på følgende måte:

-Vi hadde noen perioder der vi får til det vi trener på og andre perioder der vi og hadde veldig mange dødballer, sier Woldvik til Fotballnerd.no.

Hun er bra igjen etter strekken i den venstre hamstringen hun pådro seg på landslagssamlingen.

-Jeg har vært ganske heldig og det medisinske teamet har gjort en kjempejobb, sier Woldvik.

VÅLERENGA – ROSENBORG 0-1, Intility Arena;
Målscorer RBK: Cesilie Andreassen

Cesilie Andreassen hadde første omgangs største sjanse. Skuddet gikk dessverre for RBK i tverrliggeren. Rosenborg dominerte kampen og vant fortjent. Målet kom i den andre omgangen og kom etter et fint angrep.

Lisa-Marie Karlseng Utland fikk et langt oppspill. Hun la nydelig til rette for Cesilie Andreassen som fant Matilde Alsaker Rogde på kanten. Sistnevnte slo inn i feltet til Cesilie Andreassen som scoret sikkert fra 14 meter,

Hjemmelagets største sjanse i kampen kom ved Amanda Jacobsen Andradottir. Hun fikk en flott avslutningsmulighet etter nydelig Vålerenga-spill. Det endte med en god redning av RBK-keeper Kristine Nøstmo.

-Det føles alltid greit å vinne fotballkamper. Jeg føler at vi hadde god kontroll på kampen, men vi måtte jobbe hardt defensivt. Jeg føler at vi hadde flere farligere angrep enn dem, sier Lisa-Marie Karlseng Utland til Fotballnerd.

Tom Stenvoll er trener for Lyn. Foto: Lyn Fotball Damer, foto etter tillatelse

RØA – LYN 1-3, Røa kunstgress
Målscorer Røa: Mathilde Harviken
Målscorere Lyn: Runa Lillegård, Julie Jordet og Sofie Mykkelgård Tunes

Røa tok ledelsen 1-0 på straffespark ved Mathilde Harviken men Lyn slo tilbake og det stod 1-1 ved pause. I den andre omgangen scoret Lyn to ganger til og avgjorde kampen.
-Det var ikke så bra kamp fra vår side. Det var en bra første omgang, men vi slipper inn noen klønete baklengsmål, sier Røa-trener Geir Nordby til Fotballnerd.no.

-Er dere i rute til seriestarten?

-Nei. Ikke siden vi taper, sier Nordby.

Lyn-trener Tom Stenvoll på sin side er godt fornøyd med kampen.

-Vi skaper ikke noe voldsomt med sjanser men vi har et ganske solid overtak i andre omgang. Vi var ganske mye bedre enn dem da. Det er alltid greit å være god i andre omgang men vi må jobbe med å være gode i første omgang også, sier Tom Stenvoll til Fotballnerd.no.

-Er dere i rute før seriestarten?

-Ja. Det synes jeg vi er. Vi har flere spillere på vei tilbake og ser solide ut. Det er også gøy at det er forløsende foran mål, sier Tom Stenvoll.

FLØYA – MEDKILA 3-0, Fløya Arena:
Målscorere Fløya: Veronika Sæthre, Sandra Rebecca Nikolaisen Simonsen 2

Fløyas første scoring kom i det 43. spilleminuttet ved Veronika Sæthre. Sandra Rebecca Nikolaisen Simonsen scoret deretter to ganger på straffespark både etter 45. minutter og deretter etter 59. minutter i kampen.

AMAZON GRIMSTAD – KLEPP 1-1, Kvinesdal stadion
Målscorer Amazon Grimstad: Mette Lorentzen
Målscorer Klepp: Marie-Yasmine Alidou D´Anjou

Klepp tok ledelsen etter 19 minutters spill. Amazon Grimstad utliknet etter 71 minutter.

ARNA-BJØRNAR – AVALDSNES 1-0, Arna idrettspark
Målscorer Arna Bjørnar: Meryll Krysteen Abraham Rosales Serrano

Målet kom etter 44 minutters spill i kampen.

-Jeg vil si at det var en god første omgang. Vi hadde høy intensitet og skaper masse sjanser. Andre omgang var jevn, sier Arna-Bjørnar-trener Øyvind Nordtveit til Fotballnerd.no.

Øyvind Nordtveit er Arna-Bjørnar-trener. Foto: Arna Bjørnar, foto etter tillatelse

SANDVIKEN – ÅSANE 9-1, Stemmemyren kunstgress
Målscorere Sandviken: Ingrid Ryland, Rakel Engesvik 2, Marit Bratberg Lund, Maria Dybwad Brochmann 2, Vilde Bøe Risa, Marthine Østenstad og Elisabeth Terland

Målscorer Åsane: Ingvild Hansen Høvring

-Vi vinner 9-1 og får en fin gjennomkjøring, sier Sandviken-spiller Elisabeth Terland til Fotballnerd.no.

-Gullfavoritter nå?

-Det er mange som sier det. Vi har høye mål og det er litt opp til oss selv nå. Vi satser høyt og går for det, sier Elisabeth Terland.