Oslo 3.div, avd.3: Fu/Vo vant 3-0 over Årdal og seieren gav 3 nye klubbrekorder!

584

En av rekordene ble satt av toppscoreren, Kim Brenna, som endte opp med 41 seriemål og 2 cupmål, meget imponerende og en rekord som blir vanskelig å slå!

fotball-2

Den andre rekorden er antall kamper uten baklengsmål: 13 kamper av 26!

fotball-2

Den tredje rekorden er antall baklengsmål på 26 seriekamper: 23 baklengsmål, som var best i avdelingen!

fotball-2

Foran oppgjøret som var siste seriekamp for sesongen lørdagen, finner vi hjemmelaget på en 3.plass med 52 poeng og klar for den nye Regionsligaen, mens Årdal FK er plassert på en 8.plass med 38 poeng, og klar for Kretsligaen (4.div) fra 2017. Det knyttes stor spenning før avspark på hvor mange mål Kim Brenna kom til å score, siden han kjemper om å bli den mestscorende spilleren i de 4 øverste divisjonene. Det sies fra speaker at en spiller på Orkla sitt lag, Erik Bjørkli Helgetun, var kommet opp i 40 seriemål, mens Rilindjas spillende trener, Alban Shipshani, står med 39 seriemål sammen med Kim Brenna ifølge nesinfo på facebook, og alle tre nevnte spillere har en kamp igjen av årets sesong.

Funnefoss/Vormsund hadde et favorittstempel foran denne kampen og ballen fant nettmaskene allerede etter 10 spilte minutter, men målet til toppscoreren Kim Brenna, ble annulert for offside.

10 minutter senere, får Kim Brenna servert en fin pasning til Petter Severeide, men sistnevnte rekker ikke frem og det ender resultatløst.

Kim Brenna får prøvd skuddfoten på et frispark, men skuddforsøket går rett på keeper.

4 min før pause, er Severeide på farten igjen men skuddforsøket hans går i en forsvarer og ut til corner. Så treffer Martin Skolbekken tverrliggeren kort tid etter, det begynner å nærme seg en scoring for hjemmelaget.

Vi trengte ikke vente lenge, minuttet etter så scorer John Andreas Kongsrud Halvorsen etter pasning fra Petter Sannerud, det står 1-0 som blir pauseresultatet.

1.omgangen var ikke noen stor forestilling, så alle håpet at 2.omgangen skulle varme mer i det kaldt og sure høstværet med sluddbyger. Årdal produserte ikke noe av betydning i de første 45 min.

Petter Sannerud prøver skuddfoten, men forsøket går over mål. Så er det Petter Linstad som får sjansen, men skuddet hans går til side for mål.

Så kommer Martin Skolbekken i full fart fra egen halvdel og innenfor 16-meteren til Årdal, faller han og det ropes på straffe, men dommer Marius Bye, fra Aurskog-Høland, vinker spillet videre.

Timen er spilt, når Kim Brenna prøver skuddfoten igjen, men forsøket hans går rett på keeper.

Minutter senere, kommer Terje Kvam Øvstetun alene med hjemmelagets keeper, Hans Petter Rønningen, men en klasseredning av Rønningen, forhindrer at det står 1-1.

Så kommer dagens første mål for Kim Brenna, som scorer til side for keeper, og hans 40.seriemål er et faktum! Da viser kampuret 69 spilte minutter og 2-0 til Fu/Vo.

Men Kim Brenna gir seg ikke med det. Etter 83 min, så scorer han sitt andre mål og totale 41 seriemål til side for keeper og stang inn, og hjemmelaget vinner som «forventet» med 3-0 og får fullt fortjent applaus fra hjemmepublikummet.

fotballnerd fikk følgende oppsummering fra hjemmelagets trener, Ørjan Heiberg: » 1.omgang var tam med lite sjanser, men full kontroll. 2.omgangen var vi mer aggressive, bedre flyt langs bakken. Godkjent kamp hvor vi igjen holder nullen hjemme», avslutter Heiberg.

Fra toppscorer Kim Brenna får vi følgende oppsummering: » Vi gjennomfører en solid kamp og vinner fortjent. Dårlig førsteomgang, bedre andreomgang! Vi gjør det vi skal og satte tre klubbrekorder i dag! Er egentlig ikke så mye mer å si. Vi har gjort en god sesong vi kan se tilbake på», avslutter Brenna til fotballnerd.no.

Fu/Vo beholder sin 3.plass på tabellen, men ifølge nesinfo på facebook, så er det mulig at Flisa mister et poeng grunnet mulig bruk av en ikke-spilleberettiget spiller i sin forrige kamp mot Aurskog-Høland, en kamp som endte 2-2, og hvis dette blir en realitet, selv om det ikke ble innlevert en protest etter kampslutt, så vil Fu/Vo innta 2.plassen på bedre målforskjell kontra Flisa. Det vil isåfall være den tredje strake 2.plassen i 3.div for Funnefoss/Vormsund!

Kim Brenna havner på 41 seriemål, som nevnt. Erik Bjørkli Helgetun hos Orkla, scoret sitt 41.seriemål samme dag da Orkla vinner 4-3 over Kolstad. Alban Shipshani scoret 2 mål når Rilindja vinner 3-0 borte mot Manglerud Star, og havner også på 41 seriemål.

Tar vi med cupmål, havner Kim Brenna på 43 mål, Erik Bjørkli Helgetun på 42 mål, mens Alban Shipshani står med sine 41 mål.

Kim Brenna, Fu/Vo (arkivfoto Høviskeland)

fotballnerd.no ved Høviskeland gratulerer Fu/Vo med nye rekorder og en flott sesong 2016, en fotballklubb der patriotisme og lagånd satt i system (klubbens motto)