Osnabrück har økt avstanden til Karlsruhe etter seieren i Kaiserslautern

64
Steffen Tigges scoret to mål og var Osnabrücks matchvinner mot Kaiserslautern. Bilde: Northside, Wikimedia.

(Kaiserslautern – Osnabrück 1-3) VfL Osnabrück er på vei til 2. Bundesliga. Klubben fra Niedersachsen utnyttet Karlsruher SCs poengdeling mot Rostock og leder 3. Liga seks poeng foran KSC.

Vertene var offensive i begynnelsen, men uten å framstå som en trussel for Osnabrücks sterke forsvar. Den eneste muligheten var et langskudd fra Kevin Kraus.

Det påfølgende hjørnesparket førte til kampens første scoring. Osnabrück avverget corneren og kontret. David Blacha førte ballen i motstanderens banehalvdel og spilte videre til Steffen Tigges. 20-åringen scoret sitt første mål denne sesongen fra sekstenmeterens hjørne.

Tigges trengte bare å vente sju minutter før sesongens andre scoring kom. Blacha slo et hjørnesparket i boksen. Konstantin Engel forlenget med hodet mot lengste stolpe. Tigges var på løp dit og scoret fra kort hold.

Kaiserslautern prøvde deretter å være offensive, men lyktes ikke å produsere noen muligheter. Osnabrücks forsvarte seg smart og holdt hjemmelaget unna egen sekstenmeter.

Etter pausen kom Kaiserslautern til to gode muligheter, men fikk ikke ballen i mål. Osnabrück, derimot, scoret sitt tredje mål for dagen. Et hjørnespark headet Timmy Thiele ut av sekstenmeteren. Bashkim Ajdini fikk tak i returen og hamret den via stolpen i nettmaskene.

Ti minutter senere fikk også hjemmelaget score. Florian Pick hadde for mye rom og spilte ballen til Carlo Sickinger. Sistnevnte skrudde ballen i borterste hjørne fra tjue meter.

Deretter presset Kaiserslautern høyt, men kom kun til noen få farlige aksjoner. Osnabrück hadde stort sett kontroll på hjemmelagets angrep og vant kampen fortjent.

Osnabrück har nå 61 poeng og ligger seks poeng foran Karlsruhe på andreplassen og ni poeng foran kvalifiseringsplassen. Kaiserslautern ligger på niendeplassen med 41 poeng.