Osnabrück sikret førsteplassen – Kaiserslautern-seier

68

Serielederne VfL Osnabrück vant mot SV Meppen og er fortsatt på førsteplassen. 1. FC Kaiserslautern slo Sonnenhof Großaspach.

VfL Osnabrück – SV Meppen 1-0

Kampen var jevn og preget av at begge lag prøvde å spille offensivt. Det tok likevel en halvtime før den første muligheten ble skapt. Sju minutter senere sendte Benjamin Girth vertene i føringen. Fram til pausen hadde Osnabrück flere gode målsjanser.

I andre omgang var kampen preget av intense dueller i stedet for store muligheter. Mot slutten av kampen ble Meppen sterkest. Bortelaget hadde noen gode sjanser til å utligne, men maktet ikke å få ballen over streken. Osnabrück sikret seg tre poeng og ligger på topp med 44 poeng.

1. FC Kaiserslautern – SG Sonnenhof Großaspach 2-0

I en meget underholdende kamp ledet Kaiserslautern 1-0 til pausen. Vertene var best og hadde de største sjansene, blant annet da Theodor Bergmann traff stolpen, men begge lag kom til muligheter. Sju minutter før pausen scoret Jan Löhmannsröben kampens første mål.

Sju minutter etter pausen økte Tommy Thiele. Deretter roet kampen seg, fordi Kaiserslautern ikke risikerte mye, men forsvarte seg smart. Begge lag hadde en kjempesjanse hver i andre omgang og Kaiserslautern vant til slutt fortjent.

Fortuna Köln – Hallescher FC 0-1

Halle ville ta styringen, men var for upresise og klarte ikke å bryte ned Kölns gode forsvar. Vertene satset på et sterkt forsvar og ønsket å skape overgangsmuligheter, noe de innimellom lyktes med. Sett under ett var kampen likevel sjansefattig før pausen.

I andre omgang ble Köln modigere og kom seg bedre inn i kampen. Særlig etter dødballer ble vertene farlige. To minutter før slutt sørget Bentley Bahns langskudd likevel for Halles seier. Halle ligger dermed foreløpig på tredjeplassen. Köln er ett poeng foran nedrykksplassene.

FC Carl Zeiss Jena – Preußen Münster 0-0

Münster hadde ballen mest, men slet med kreativiteten i angrepet. Gjestene ble kun farlige etter dødballer eller individuelle prestasjoner. Jena satset på kontringer og var farligst i første omgang.

I andre omgangen mistet kampen mye av spenningen. Ingen av lagene klarte å skape store muligheter og det skjedde lite foran målene. På overtid Niklas Heidemann stolpen. Kampen endte uten scoringer.

Energie Cottbus – SV Wehen Wiesbaden 2-3

Etter drøye ti minutter ledet Wehen allerede med to mål. Jeremias Lorch og Florian Hansch scoret tidlig i kampen. Hansch scoret sitt andre for dagen etter litt over en halvtime og sørget for at Wehen ledet 3-0 til pausen.

Wehen prøvde å surfe inn til seier, mens Cottbus ikke ga opp. Ti minutter før slutt sørget Kevin Scheidhauer for Cottbus’ første scoring. To minutter før slutt fikk vertene idømt et straffespark. Markus Kolke reddet mot Streli Mamba, men sistnevnte konverterte returen. Scoringene kom likevel for sent til å kunne sikre Cottbus poeng.