Østfold 7.Div: Rapid har gjenoppstått fra de døde

865
Rapid Athene

Østfold 7.Div: Rapid har gjenoppstått fra de døde

Det er nok ikke så mange av oss som husker Rapid sine glansdager, men faktum er at Rapid var den ledende klubben i Moss fra midten av 1950-tallet. Nå tar Østfoldklubben sats igjen etter flere sporadiske forsøk. 

Datoen er 27 mai 1956. Rapid har akkurat slått Viking 5-3 hjemme på Melløs og berget plassen i Hovedserien Gruppe A. 5200 tilskuere har vært vitne til at det blir nok en sesong i det som den gang var Tippeligaen (Hovedserien) for de gult og blå kledde. Kontrastene kunne nok ikke blitt større 60 år senere, 27 April i år er det seriestart borte mot Ekholt 2 i det som er Østfolds laveste nivå, 7 Divisjon.

Idag heter riktignok klubben Rapid Athene, et navn den fikk etter at Rapid og Athene Moss slo seg sammen i 2011.

Optimismen råder før seriestart, men drømmen er ikke at man igjen skal spille mot Viking på Melløs Stadion. Rapid Athene har som de andre klubbene i Mosseregionen innsett at det er Moss Fotballklubb som er byens flaggskip.

- Annonse -

Det er tre sesonger siden den tidligere Moss og Sogndal treneren Mike Speight gikk ut portene på Melløs Stadion og sa takk for seg som Rapid Athene-trener. Dårlig treningskultur og manglende vinnervilje var noe av årsaken. Inn kom Simen Mathisen og rykket opp til 6.Divisjon på første forsøk, men Rapid klarte ikke å stille lag påfølgende sesong og herresatsingen ble igjen nedlagt.

Så hva er de overordnede målene for klubben?

– Vi skal spille Champions League om 8 år, sier hovedtrener Tor Egil Glommen med et glimt i øye. Neida vi som klubb vil veldig gjerne etablere oss i toppen av 5.Divisjon før vi forhåpentligvis tar steg videre, noe vi ser på som ikke veldig urealistisk, fortsetter han.

Når Mike Speight ga seg så var problemet manglende treningsvilje, dere er ikke redde for at det gjentar seg da Tor Egil Glommen?

– Nei, vi har hatt veldig bra oppmøte på trening. Det blir tøft å spille seg inn i startoppstillingen når troppen er på rundt 30 spillere. Da må faktisk spillerne være skjerpa på treninger og vise at dem faktisk vil dette. Ville bidra og ville vinne.

Fra den gang er også hele stallen byttet ut og vi har fått inn gode spillere fra de lokale klubbene rundt som Eika, Rygge, Ekholt og Kambo, fortsetter Glommen.

Opprykk?

– Vi går for opprykk ja, to lag rykker opp fra denne avdelingen i år og vi bør klare det. Vi setter krav til hver enkelt spiller når det gjelder trening, kamp og i tillegg har vi det sosialt før treninger og events en gang i måneden. Det er vår oppskrift på å nå vårt mål om opprykk, avslutter Glommen.

Spillergruppen er enig om målsetting

– Vi har trent knallhardt i vinter, på nivå langt høyere enn 7 div. Har ikke trent så hardt på mange år, og det merkes på kondisjonen. Vi går naturligvis for opprykk, å ha noe annet som mål ville ikke føltes naturlig. Det har vært utrolig bra oppmøte på treninger og vi har vært nødt til å si nei til spillere. I tillegg har vi hatt internkamp på full bane, noe som ikke er vanlig i 7 div (22 mann på full bane), sier Rapid Athene-spiller Geir Olav Hammersborg.

Vi har også et meget komponent trenerteam til å være i 7.Divisjon. Tor Egil Glommen, Finn Egil Johansen og Bjørn Erik Olafsen utfyller hverandre meget godt og legger forholdene til rette slik at vi kan konsentrere oss mest mulig om å prestere, avslutter Hammersborg.

Rapid Athene har gjort det godt i vinter og vunnet fem av seks treningskamper.

Rapid Athene 1

Rapid Athene
Bane: Melløs Stadion
Hovedtrener: Tor Egil Glommen
Trener: Finn Egil Johansen
Trener: Bjørn Erik Olafsen

Spillerstall:
Alexander Brandt Bratli Andersen, Marius Henriksen, Audun Lirhus, Birger Hørvel, Anders Pettersen, Stian Røine Kjærnes, Anders Eivindsen, Marius Karlsen, Geir Olav Hammersborg, Håvard Eide, Erik Sønnesyn Johnsen, Jacob-Emil Larsen, Shibly Sudan, Johan Westman, Eivind Janitz, Valdrin Sadiku, Stian Clausen, Marius Opperud, Kristian Vang, Erland Steen Urstad, Stian Hagnes, Morten Simensen, Uno Brevik Olsen, Christian Dybå, Lars Bjurstrøm, Runar Skaiaa

Foto: Geir Olav Hammersborg
Kilde: Nifs.no (Statistikk)

Vil du være med å dekke breddefotballen? Da søker vi deg! 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -