Overgangsvinduet er stengt – dette er vinterens største overganger

434

Kalenderen viser 1.Februar og overgangsvinduet er stengt. Her er de største overgangene:

- Annonse -

 

Brahim Diaz (19), Manchester City til Real Madrid (17 millioner euro):

Stortalentet har forlatt City og flyttet hjem til Spania for spill i Real Madrid. 19-åringen som ankom blåtrøyene som 16-åring i 2015 forlater fjorårets ligamestere i England og skal tilbringe de neste sesongene i den spanske hovedstaden. Diaz har siden overgangen fra Malaga for 4 år siden spilt 5 kamper i Premier League for City, alle som innbytter. Unggutten har signert en langtidskontrakt frem til 2025 med “Los Blancos”.

 

Amadou Haidara (21), RB Salzburg til RB Leipzig (19 millioner euro):

Midtbanespilleren fra Mali har byttet ut Østerriksk fotball med spill i hardtsatsende RB Leipzig. Bundesligaklubben som eies av Red Bull akkurat som Salzburg har signert landslagspilleren på en kontrakt ut 2023. Haidara har spilt godt for Salzburg etter å ha blitt signert fra et akademi i hjemlandet. Debuten for Leipzig som for øyeblikket holder 4.plassen i Bundesliga må vente noen uker da stortalentet er ute med en kneskade.

 

Anderson Talisca (25), Benfica til Guangzhou Evergrande (19,5 millioner euro):

Brasilianske Talisca var sommeren 2018 på blokken til flere av verdens største klubber, deriblant Manchester United. 25-åringen valgte på tross av den store interessen fra Europa å flytte østover. Han signerte en 6 måneder lang låneavtale med Guangzhou, før han på nyåret 2019 skrev under på en permanent kontrakt med serietoeren i den kinesiske superligaen.

Talisca signerte i 2014 for Benfica. Angrepsspilleren fikk 52 kamper for den portugisiske storklubben og scoret 12 mål. I 2016 gikk han på lån til tyrkiske Besiktas hvor han ble i to sesonger. Han endte opp med imponerende 27 mål og 8 målgivende på 55 kamper for Istanbul-klubben. Nå skal han sammen med andreplassen på denne listen tilbringe de neste sesongene i storbyen ved Kinas sørkyst.

 

Jonny Castro (24), Atletico Madrid til Wolverhampton (20,5 millioner euro):

Den offensive backen med 3 landskamper for Spania ankom nyopprykkede Wolwes på lån fra den spanske storklubben før inneværende sesong. Han har allerede spilt 24 kamper for laget som har imponert stort i Premier League denne sesongen. Spanjolen fikk ingen kamper for Atletico men spilte hele 183 kamper for Celta Vigo i en periode på 6 år frem til 2018.  Nå er han klar for mer spill i England og har signert en kontrakt frem til sommeren 2023 med sin nye klubb.

 

Dominic Solanke (21), Liverpool til Bournemouth (21 millioner euro):

Solanke signerte tidlig i overgangsvinduet for “The Cherries” etter begrenset med tillit på Anfield. Det engelske spisstalentet kom gjennom akademiet til Chelsea og tilbragte en sesong på lån i nederlandske Vitesse før han i 2017 signerte for Liverpool.

Solanke som har en rekke kamper for U21-landslaget til England beskrives som en atletisk og sterk teknisk spiss. Engelskmannen har til gode å få debuten sin i Bournemouth-drakta men fikk plass på benken mot Chelsea i forrige serierunde etter å ha vært ute med skade siden han ankom Vitality Stadium.

 

Paco Alcácer (25), Barcelona til Borussia Dortmund (23 millioner euro):

Paco Alcácer har spilt for Dortmund siden i fjor sommer. Totalt har han allerede fått 14 kamper for storklubben og scoret hele 12 mål. Han ble en umiddelbar suksess etter låneavtalen som ble inngått i august. I november skrev han under på en permanent kontrakt for de gule og svarte, en avtale som strekker seg over 5 år.

Den spanske landslagspilleren startet sin proffkarriere i Valencia og har siden spilt 150 kamper på Spanias høyeste nivå. Alcácer har også 9 mål på 15 kamper for landslaget. Dortmund leder ligaen 6 poeng foran Bayern München og Paco Alcácer blir en meget viktig mann for klubben i jakten på deres niende ligatittel.

 

Miguel Almirón (24), Atlanta United til Newcastle United (24 millioner euro):

Den offensive paraguayaneren imponerte stort i relativt nyetablerte Atlanta United i amerikansk MLS forrige sesong. Almirón som blir tidenes dyreste spiller inn portene på St James´Park forteller at han gleder seg til å bli en del av en klubb med så stor historie og til å spille i en av verdens beste ligaer.

Spilleren som kan bekle flere av de offensive rollene var toneangivende for Atlanta som forrige sesong vant MLS. Han dannet sammen med Josef Martinez ligaens beste offensive duo og Almirón alene stod for 12 fulltreffere i 2018 sesongen. Nå håper Newcastle-fansen at han skal fortsette den gode formen og hjelpe klubben som foreløpig ligger på 14.plass i Premier League etter en imponerende opptreden mot Manchester City forrige uke. Den kampen endte med 2-1 seier til laget fra Englands nordøstkyst.

 

Lucas Paquetá (21), Flamengo til AC Milan (35 millioner euro):

Den brasilianske midtbanespilleren med to kamper for landslaget signerte for Milan i januar. Paquetá har spilt 65 kamper og scoret 13 mål for sin moderklubb Flamengo og spås en stor fremtid. Den kreative midtbanespilleren har allerede fått debuten for sin nye klubb i en cupkamp mot Sampdoria.

 

Krzysztof Piątek (23), Genoa til AC Milan (35 millioner euro):

Polakken som har tatt Serie A med storm denne sesongen får sjansen i den italienske storklubben etter å ha imponert stort for Genoa denne sesongen. Piątek var et relativt ukjent navn før overgangen fra Cracovia sommeren 2018, men markerte seg umiddelbart i sin nye klubb. Den målfarlige spissen scoret 13 mål på 19 kamper for Genoa og tiltrakk seg interesse fra flere av verdens største klubber. Han endte opp med å flytte fra Italias vestkyst til Milano og ærverdige San Siro. Piątek har signert en kontrakt som strekker seg til 2023 for AC Milan, og erstatter dermed Gonzalo Higuain som forlot klubben til fordel for spill i Premier League med Chelsea.

Polakken fikk en drømmestart på karrieren i sin nye klubb når han forrige uke scoret begge målene i Milans 2-0 seier over Napoli i den italienske cupens kvartfinale.

 

Leandro Paredes (24), Zenit til PSG (40 millioner euro):

Den argentinske midtbanespilleren signerte en avtale som strekker seg til 2023 med den franske giganten. Paredes kommer fra russiske Zenit hvor han har spilt siden sommeren 2017.

Argentineren som foreløpig står med 9 kamper med flagget på brystet fikk debuten sin for Boca Juniors i 2010. Han hadde da vært Boca-spiller siden han var 8 år gammel, i 2002. Mot slutten av tiden i Boca tilbragte han tid på lån i både Chievo Verona og Roma i Serie A før han permanent signerte for Roma i 2015. Han fikk 27 kamper for den italienske storklubben. Nå er han klar for spill for en ny europeisk gigant. Leandro Paredes skal hjelpe Paris Saint Germain i jakten på mesterligatrofeet. Første utfordring blir Ole Gunnar Solskjærs Manchester United i åttendedelsfinalen.

 

Paulinho (30), Barcelona til Guangzhou Evergrande (42 millioner euro):

Den erfarne brasilianeren med hele 56 landskamper har signert en ny permanent avtale med den kinesiske Super League-klubben. Midtbanespillerens overgang fra nettopp Guangzhou til Barcelona i 2017 skapte voldsomme reaksjoner, først og fremst av den negative sorten.

Paulinho spilte en sesong for Barcelona og gjorde sakene sine bra. Den tidligere Tottenham-spilleren endte på 39 kamper og 9 mål for den spanske giganten. Sommeren 2018 ble han lånt tilbake til gamleklubben i Kina og nylig signerte han en permanent kontrakt som strekker seg over 4 år. Det ble kun en sesong på Paulinho i storklubben men han rakk å motbevise mange skeptikere før han satte kursen tilbake til kinesisk fotball.

 

Christian Pulisic (20), Borussia Dortmund til Chelsea (64 millioner euro):

Det unge amerikanske stortalentet signerte for Chelsea på overgangsvinduets andre dag før han umiddelbart ble lånt tilbake til den tyske storklubben. Pulisic har allerede på tross av sin unge alder rukket å spille 81 kamper for Dortmund og 23 for det amerikanske landslaget. Overgangen har ført til ytterlige spekulasjoner rundt Eden Hazards fremtid i London-klubben. Belgieren har blant annet vært sterkt koblet til Real Madrid.

 

Andre store overganger:

Gonzalo Higuain (31), Juventus til Chelsea (Lån ut sesongen).

Alvaro Morata (26), Chelsea til Atletico Madrid (Lån frem til sommeren 2020).

Cesc Fabregas (31), Chelsea til Monaco (Ukjent overgangssum på kontrakt til 2022).

Gelson Martins (23), Atletico Madrid til Monaco (Lån ut sesongen).

Mario Balotelli (28), OGC Nice til Marseille ( Gratis på kontrakt til sommeren 2019).

Youri Tielemans (21), Monaco til Leicester City (Lån ut sesongen).

Nathaniel Clyne (27), Liverpool til Bournemouth (Lån ut sesongen).

Shinji Kagawa (29), Borussia Dortmund til Besiktas (Lån ut sesongen). 

Victor Moses (28), Chelsea til Fenerbahce (Lån ut sesongen).

Kevin-Prince Boateng (31) Sassuolo til Barcelona (Lån ut sesongen).

Denis Suarez (25) Barcelona til Arsenal (Lån ut sesongen).

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer