Overtidsdrama avgjør Juve-Milan

145

Juve vinner fortjent en kamp de dominerte, men fokus skal uunngåelig være på dommeren. Overtidsstraffen som avgjorde kampen, og muligens serien også, er ikke soleklar, men De Sciglio sin arm treffer jo ballen og er i en urimelig posisjon. Regleboka er streng og kanskje urettferdig, men sånt er det. En 50/50 straffe som kan og ikke kan blåses men noen skal føle seg snytt likevel.

Hele fotballandet kommer nå dessverre til å sutre og grine om den vanlige dommerhjelpen mens Juventus sine tilhengere skal i sin tur klage om andre straffesituasjoner tidlig i kampen. Samme gamle.

Straffe? Ikke straffe?

Juve dominerer med liten uttelling

Det som ikke kommer til å snakkes om er at Juventus spilte en veldig god kamp i lange perioder, mot en modig og vel-strukturert Milan som svaret med raske kontringer.

Resultatet er stort sett riktig. Juve kan bare klage dramaet på seg selv, for de kunne og skulle ha drept kampen tidligere.
Spillet fløyt bra helt til siste pasningen. Dybala var flink men altfor dyp i siste tredjedel. Higuain var farlig bare med to brassespark men han også så litt tam ut.

- Annonse -

Når kombinasjonene stemte for Juve var Donnarumma enorm på buret. Tre-fire kanonredninger holdte Milan i kampen. Og da keeperen rakk ikke, kom tverrliggeren på scenen.

Likevel et skritt i feil retning for Juventus. Pjacas innsats var positiv men altfor rufsete. Midtbanespill var preget av litt treghet og mangel på fantasi, slik at spissene måtte droppe dypere for å bygge noen greie angrep.

I alt dette var Milan smarte og solide. Bra forsvarspill og kontringer som ofte overrasket Juventus’ høye forsvarslinje. Med litt mer besluttsomhet og presisjon kunne Milan til og med ha tatt ledelsen sen i kampen.

Montella tar det med stil

Milan-trener ville heller fokusere analysen på kampen og ikke på episoden. Han gratulerte med guttene for innsatsen, men var også litt skuffet over noen teoretiske gode sjanser de skulle ha tatt bedre vare på.
«Noen av spillerne reagerte på en overdreven måte og jeg beklager for dette» la han til i intervjuer.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -