På tide å åpne for flere tilskuere på norske arenaer?

105
Lite folk på tribunen har blitt et normalt syn på norske arenaer det siste året. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen.

Det er et stort ønske om å øke grensen på 600 tilskuere på norske fotballarenaer. Om dette ønsket innfris er fortsatt usikkert grunnet de strenge restriksjonene.

Fotballforbundet bremset arbeidet rundt økte tilskuerkvoter da koronasituasjonen blusset opp. Samtidig ligger planene for mer enn 600 tilskuere på tribunen klare i NFF-lokalene.

Eliteserien og OBOS-ligaen starter helt i begynnelsen av april, mens Toppserien begynner 20. mars. Klubbene er utålmodige for å kunne åpne tribunene i større grad enn forrige sesong.

Det gjeldende regelverket gir mulighet til å ta inn 600 tilskuere fordelt på kohorter.

- Annonse -

– Vi har utarbeidet retningslinjer for hvordan vi kan øke tilskuerkapasiteten på en smittevernmessig forsvarlig måte. En fotballstadion har flere innganger, og vi er trygge på at vi kan håndtere flere enn dagens grense på 600. Smittesituasjonen i landet de siste ukene har ført til at vi har roet ned arbeidet rundt dette, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.

Samtidig har virussituasjonen blusset opp flere steder i landet. I en uoversiktlig tid der det mutante viruset sprer seg rundt i landet, er det derfor usikkert om det åpnes for flere tilskuere med det første.

– Arbeidet vil bli tatt opp igjen så snart situasjonen bedrer seg. Vi har hatt løpende dialog med myndighetene om de gjeldende protokollene, blant annet det som omhandler publikum. Vi håper at vi gradvis kan slippe tilskuere inn på kampene igjen, sier Bjerketvedt.

600 tilskuere blir ekstra stusselig på de største arenaene i Norge. Foto: Wikimedia.

Det er ganske tydelig at de største arenaene i Norge kan håndtere flere enn 600 tilskuere på en forsvarlig og smittevernsvennlig måte. Med tilgang på flere innganger, større tribuner og flere sektorer for inndeling av tilskuere er dette fullt mulig. Samtidig er det svært usikkert om det åpnes for flere tilskuere på de største stadionene.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -