Er det på tide å innføre videodømming i fotballen?

98

I går fikk vi tre avgjørende situasjoner som fikk konsekvenser mellom Real Madrid og Bayern München. Nå har debatten rundt videodømming i fotball til å blusse opp igjen. Bor vi innføre videodømming i fotballen?

- Annonse -

I en kamp som hadde alt som en fotballkamp, skal ha. Var det dommeravgjørelser som sendte hjemmelaget videre fra oppgjøret mellom Real Madrid – Bayern München. I et oppgjør som gikk til ekstraomganger, hvor Ronaldo scoret tre ganger og bidro til at Real Madrid vant oppgjøret 4-2. Men etterkampen var det mer snakk om “dommeravgjørelser”.

Hvor begge av målene til Ronaldo skulle ha blitt avblåst for offside i ekstraomgangen. Dommerne kom også i fokus etter at Arturo Vidal fikk sitt andre gule kort og måtte gå av banen, noen minutter før fulltid. I etter kant viste bildene at Vidal var klokkeklar på ballen, og ikke skulle ha fått det andre gule kortet.

Noe som naturlig nok har fått debatten rundt videodømming til å blusse opp. Hvor Bayern München-treneren Carlo Ancelotti er klokkeklar på at det bør komme inn.

– Jeg håper de innfører videodømming så fort som mulig, sier han i et intervju med den engelske avisen The Mirror.

– Jeg vet det er snakk fotball, og at slik skjer ganske ofte, men det er sjelden vi ser så store feil. Vi spilte bra og fortjente mer, sier Bayern-treneren.

Videre settes det spørsmålstegn ved dommerens ferdigheter.

– I en kvartfinale må du ha dommere som har skikkelig kvalitet i seg. Ellers så må videodømming fortest mulig. Det er for mye feil som gjøres i masse fotballkamper.

Zidane er enig

Også vinnerlaget innrømmer at dømmingen var svak under kampen i går. Det er ingen tvil om at videodømming bør komme inn i bildet.

– Dommeren i kampen gjorde en masse storefeil. Vi spiller tross om en Semifinaleplass i Champions League, og da må vi ha dommere som er konsentrerte og fokusert på arbeidsoppgaven, , sier Real Madrid-trener Zinedine Zidane etter kampen.

– Det kan være vanskelig å ta de rette avgjørelsene i en kamp. Men det var ikke små feil. Her  var det store og klare feil, som dommeren gjør.

Tidligere testet FIFA videodømming i en storkamp

For første gang testet nemlig Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) ut videodømming. Det historiske grepet skjedde under torsdagens vennskapskampen mellom Frankrike og Italia.  FIFA-presidenten beskriver den dagen som en stor dag for fotballen.

 

 

Kommentarer

kommentarer