Peter Stöger er ferdig i Köln

257
Østerrikeren Peter Stöger har fått sparken i Köln. Bilde: © Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons), Wikimedia

Lørdagens bortekamp mot Schalke (2:2) ble den siste for Kölns trener Peter Stöger. 3 poeng etter 14 kamper ble for lite for Østerrikeren, som hadde vært i klubben siden begynnelsen av 2013/14-sesongen. Foreløpig overtar Stefan Ruthenbeck.

Krisen i Köln har krevd sitt neste offer. Etter at sportsdirektør Jörg Schmadtke trakk seg i oktober, har nå trener Peter Stöger fått sparken. Østerrikeren kom i 2013, da Köln var i 2. Bundesliga. I sin første sesong klarte han å rykke opp med laget. De følgende årene stabiliserte han Köln, et lag som tidligere var preget av hyppige opp- og nedrykk, i Bundesliga. I forrige sesong klarte Stöger og Köln overraskende å kvalifisere seg til Europa League, der laget nå spiller i samme gruppe som Arsenal.

Denne sesongen har derimot vært katastrofal for klubben. Med kun 3 uavgjort og 6 mål etter 14 kamper og med 27 baklengsmål ligaens svakeste forsvar ligger klubben på siste plass. Kvalikplassen er allerede 9 poeng unna. Nå overtar Stefan Ruthenbeck, egentlig trener for Kölns G19-lag. Ruthenbeck har vært trener i 2. Bundesliga, både i Aalen og Fürth, men har ingen erfaring fra Bundesliga.

– Vi har et ansvar å prøve alt for å prøve å holde oss i Bundesliga. Vi har alltid håpet å kunne oppnå det med Peter, trenerteamet og laget. Til tross for det positive resultatet mot Schalke er vi dessverre ikke lengre overbevist. Derfor mener vi at vi i denne situasjonen er nødt til å sette en ny impuls på trenerposisjonen, sa Kölns president Werner Spinner på pressekonferansen.

- Annonse -

Selvfølgelig har Peter Stöger gjort feil, og selvfølgelig er det forståelig å sparke treneren når man ligger i den posisjonen Köln gjør. Tidspunktet og fremgangsmåten må man likevel sette spørsmålstegn ved. Laget har nettopp spilt uavgjort borte mot tredje plass Schalke etter en bra kamp, og Stöger er fortsatt ekstremt populær hos fansen. I tillegg har Köln nå 5 viktige kamper i 3 turneringer de neste 17 dagene. Med tanke på det burde klubben enten ha bestemt seg for å fortsette med treneren og alle konsekvenser denne avgjørelsen innebærer, eller sparke Stöger mye tidligere. Det fantes mange svake kamper i løpet av høsten, som i tillegg til plasseringen hadde rettferdiggjort å ikke fortsette med ham. Dessuten har Ruthenbeck allerede før kampen mot Schalke informert sitt G19-lag at han i fremtida kommer til å trene Bundesligalaget. På dette tidspunktet hadde alle sider avtalt taushet.

Klubben fremstår i disse dagene som kaotisk. I forrige uke ønsket klubben å signere Hannovers sportsdirektør Horst Heldt. Forhandlingene ble tett fulgt av mediene, og sørget for en del misnøye mellom klubbene Köln og Hannover. Etter at det ble tydelig at Heldt ikke kan signeres, forhandlet klubben nå med Dietmar Beiersdorfer (tidligere sportsdirektør i Hamburg). Også dette ble kjent for mediene altfor tidlig, i likhet med Kölns interesse i Kiels trener Markus Anfang. Klubben har mange utfordringer å løse. Den vanskelige sportslige situasjonen er bare en av dem.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -