Platini innrømmer «et lite triks» i VM-trekning

283

Det var en offentlig hemmelighet, men nå har vi fått bekreftelse fra selveste mannen bak 1998 Verdenscup.
Michel Platini sier åpenbart at trekningen til VM i Frankrike ble planlagt til å levere drømmefinalen mellom vertene og Brasil.

«Da vi arrangerte terminlista tydde vi til litt tryllekunst – sa eks-UEFA president til radiosending «Stade Bleu» som skal sendes søndag 20. mai – Hadde både Frankrike og Brasil toppet gruppen, ville de unngått hverandre helt til finalen».
Begge lag var seedet som vertene og regjerende mestere. Det ble bestemt på forhånd at Frankrike var i Gruppe C og Brasil i A. Nummer 1 i hvert gruppe ville være på motsatte ender i utslagsrunder. Trekningen egentlig gjald bare andre seedet lag og resten av de useedet. Favorisering var til og med forklart i FIFA sin offisielle guide.
Det var så tydelig at Brasil sin landslagssjef Mario Zagallo snakket mot «den europeiske konspirasjonen» allerede to dager før trekningen i desember 1997.

Alle gjør det

Platini, som var med i VMs arrangementskomité, mener det er helt vanlig å beskytte sine egne interesser.
«Vi er vertene, vi måtte ta fordel av dette. Man roter seg ikke opp i et seksårstiltak for en Verdenscup hvis man ikke får bruke noen trikser – påstår han – Tror dere andre ikke har gjort akkurat det samme? Hva tenker du?».
I tillegg hevder Platini at avgjørelsen var i fotball sin beste interesse.
«Frankrike-Brasil i finale var alles drøm – avslutter Le Roi – Det var vel enkelt å planlegge».

Oppdraget fullført

Alt gikk ifølge planen: Les Bleus dominerte gruppe med Danmark, Sør-Afrika og Saudi-Arabia, mens Brasil toppet sin, på tross av Norges historiske seier mot Ronaldo og co.
Veien til Paris var likevel vanskeligere enn forventet for begge lag. Litt flaks i straffekonkurranse henholdsvis mot Italia og Nederland sørget for Platinis ønskete sluttspill.
Ronaldo sin mysteriøse sykdom hjalp Frankrike til å sikre seg en historisk triumf på hjemmebane. Kanskje skal vi vite sannheten om denne saken også.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -