Poengdeling i Mjøndalen: Sandefjord fortsetter poengsankingen

118
Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Consto Arena, Mjøndalen

(Mjøndalen – Sandefjord 1-1) Mjøndalen hadde lagt press på seg selv i forkant av kveldens kamp i Mjøndalen. Da Marc Vales banket inn ledelse for bortelaget like før pause, trengte hjemmelaget offensivt krydder for å snu kampen. En svært delaktig Martin Rønning Ovenstad, og en scoring av Kent Håvard Eriksen sørget for at vertene i det minste kunne beholde ett poeng på Consto Arena i det Hans Erik Ødegaard oppsummerer som en temposvak og dårlig fotballkamp.

Bortelaget fra hvalfangerbyen kom til kampens første halvsjanse etter drøye seks spilte minutter på Consto Arena. Gjestenes toppscorer Vidar Ari Jonsson forserte i godt driv innover i banen, men avslutningen mot lengste hjørne skled av foten og gikk flere meter til side for mål.

Starten av kampen var preget av stillingskrig og lite sjanser. To lag som ikke var særlig villige til å ofre for mye fremover i banen, sørget dermed for en tafatt første halvdel av førsteomgang sjansemessig. Hverken kvalitet eller tempo var heller ikke noe de to lagene viste for mye til ute på banen. Nervøsiteten og spenningen fra hjemmelagets supportere var derfor ikke vanskelig å spore utover i den første omgangen.

I kampens 17. spilleminutt lå Brice Wembangomo nede etter en duell med MIFs Albin Sporrong. Backen så imidlertid ut til å riste det fint av seg, før han to minutter senere nok engang satte seg ned på kunstgressmatta i Mjøndalen. Sander Moen Foss kom inn og tok med det over Wembangomos plass på høyrebacken etter halvspilt førsteomgang.

Etter drøye halvtimen spilt kom hjemmelaget til sin første ordentlige sjanse i kampen. En gedigen dobbelsjanse ut fra Olsen Solbergs corner der hjemmelaget ikke maktet å få ballen i mål. Først ved Ole Amund Sveen, før returen trillet ut mot Albin Sporrong som klinte til fra 10-11 meter. Avslutningen til svensken ble blokkert, men der var Mjøndalen nære å ta ledelsen. Minuttet senere headet også stopper Markus Nakkim like utenfor Storeviks mål. Mjøndalen hadde begynt å ta mer initiativ i kampen.

Vales-kanon i krysset på vakkert vis

To minutter før pause var Vidar Ari Jonsson uhyre nærme å sende Sandefjord i føringen. Sosha Makani feilberegnet corneren og ballen havnet rett i føttene på Jonsson på bakre stolpe. Der kom Kent Håvard Eriksen skliende og sørget for et nytt hjørnespark. På den påfølgende corneren kunne imidlertid bortelaget endelig slippe jubelen løs. Markus Nakkim klarerte unna i første rekke, men på bakre stolpe ventet stopperen Marcos Vales og banket til på volley med venstrefoten i lengste kryss. En perlescoring fra den andorranske landslagsstopperen ble omgangens eneste scoring.

På overtid av førsteomgangen stod det utrolig nok fremdeles 0-1. Herman Kleppa slo et godt strøkent innlegg mot Kent Håvard Eriksen. Jacob Storevik gikk ut for å bokse ballen, men feilberegnet totalt. Ballen falt i føttene på Fredrik Brustad som ikke klarte å sette ballen i nokså tomt bur, takket være to oppofrende Sandefjord-spillere. Til hjemmefansens store frustrasjon gikk dermed pausesignalet på 0-1 i Mjøndalen.

Dobbeltbytte fra Vegard Hansen i pausen

Mjøndalen foretok seg to bytter i pausen. Martin Rønning Ovenstad og Erik Stavås Skistad ble kastet inn til fordel for Fredrik Brustad og Albin Sporrong. Fem minutter etter hvilen kom Rønning Ovenstad til sin første avslutning, men skuddet gikk langt over målet til Jacob Storevik.

To minutter senere fikk nok engang Rønning Ovenstad avsluttet en god overgang for hjemmelaget. Olden Larsen brukte Herman Kleppa på overlappen. Innlegget fra backen mot Olsen Solberg inne i feltet var godt, men nedflukten ble plukket opp av Ovenstad. Avslutningen var uten særlig trøkk og gikk også et par meter til side for mål.

Ti minutter ut i 2.omgang var Franklin Daddys Boy Nyenetue frempå med en frekk heading mot lengste hjørne. Headingen kom noe overraskende på Sosha Makani, men avslutningen fra Sandefjords kantspiller gikk et lite stykke utenfor lengste hjørne.

Mjøndalen-utligning førte til stort trykk

Etter drøye timen spilt skulle den endelig sitte for vertene. Et godt slått hjørnespark av Olsen Solberg førte til at ballen ble klarert ut til en ledig Kent Håvard Eriksen. På kontant vis banket Mjøndalens toppspiss til med venstrefoten nede i venstre hjørne. Midt i klynga foran mål fikk stopperen Markus Nakkim en styring på ballen, og en sjanseløs Jacob Storevik var totalt utspilt. Mjøndalen bare fortsatte å trykke på etter scoringen. Rønning Ovenstad var svært frisk, og kom seg fri på venstresiden gang på gang. Ettertrykket satt også bedre for vertene, da Ole Amund Sveen som et resultat av høyt og intensivt press fyrte av en ny avslutning rett i blokka.

Ti minutter før slutt fikk hjemmelaget en ny stor sjanse i jakten på seier. Offensive Herman Kleppa stormet opp høyresiden og slo knallhardt inn foran mål. Der kom både Ole Amund Sveen og Benjamin Stokke skliende, men ingen kom ordentlig på ballen. Joackim Olsen Solberg var også frempå med et skuddforsøk minuttet senere. Skuddet var aldri noen trussel for Storevik, og gikk et godt stykke over mål.

På overtid prøvde Martin Rønning Ovenstad seg på et brassespark på innlegget fra Erik Skistad. Det friske forsøket ble aldri den helt store utfordringen for Sandefjords sisteskanse som hadde god kontroll på avslutningen.

Minuttet senere fyrte også Herman Kleppa av fra distanse. Avslutningen hadde god retning ned mot det lengste hjørne, men Storevik var raskt nede og tok skuddet. Returen ble heller ikke plukket opp av skliende MIF-spillere. Flere sjanser ble det ikke og oppgjøret endte dermed 1-1 i Mjøndalen.