Ingen maktet å skåre da det endte 0-0 mellom Viking og Sarpsborg 08.

Tilskuertall: 8536
Dommer; Ola Hobber Nilsen

Resultat: 0-0

STOLPEN UNNA TRE POENG

Viking var næremest, men heller ikke de maktet å skåre. I en kamp som ikke var spesielt underholdende endte det 0-0, som kan sies å være rettferdig.

Det var gjestene fra Østfold som åpnet best. Viking var veldig upresise i starten og Sarpsborg stod for sjansene. Tor Øyvind Hovda var farlig frempå med et par avslutninger, dog ikke farlig for vertenes keeper Iven Austbø.

Viking tok seg sammen og kom seg litt inn i kampen igjen etter kvarteret spilt, men det var Sarpsborg som virket mest lystne på tre poeng og hadde flere gode muligheter midtveis i første omgang.

Etter halvtimen spilt fikk vi kanskje kampens store mulighet. Gjestenes Jonas Lindberg kommer seg alene med Austbø. Svensken valgte å skyte i stede for å gå med ball noen meter til. Skuddet gikk utenfor mål. En sjanse som sarpingene kunne utnyttet bedre.

VIKING FRISKERE I ANDRE OMGANG

Etter pausen så var det tydelig at Kjell Jonevret var forbannet i pausen og med god grunn. Til tross for en pangåpning – igjen av Sarpsborg de første minuttene så var det endelig Vikings tur til å sette fyr på kampen. Dansken Patrick Pedersen, Abdullahi og Bytyqi hadde alle sine muligheter, men til ingen fare for de blå.

Etter 74 minutter fikk Viking en corner. Ballen slåes inn og islendingen Bjørn Daniel Sverrisson ruget høyest og headet ballen i stolpen. En utrolig stor mulighet for hjemmelaget som ble hindret av stolpen. Pulsen var høy hos begge lag.

Viking peiset på mot slutten og det var et tett og kompakt Sarpsborg som la seg bakpå de siste ti minuttene. De virket veldig fornøyde med et poeng. Like før slutt får unggutten Bringaker en gigant mulighet. Et skudd som treffer tverliggeren og spretter ned, men ingen skåring.

BRINGAKER OM KJEMPEMULIGHETEN PÅ TAMPEN; – BALLEN ER RUND

– Det var et veldig nære, og det var små marginer som gjorde at ballen ikke gikk i mål Men fotballen er rund og av og til er du uheldig i slike situasjoner.

Men selv med et par sjanser på tampen for Viking så ble det ingen skåringer på vestlandet. Kampen endte 0-0 i en kamp hvor gjestene var fornøyde, mens hjemmelaget hadde håpet på et bedre utfall.

HOVDA; – GREIT MED 1 POENG

– Jeg synes vi starter kampen veldig bra, vi får et bra trykk på dem og burde nok også her med litt dyktighet og flyt ha fått inn et mål. Planen er å gå ut i det samme i 2 omg, men er ikke like gode med ball her samt at Viking klarer å flytte opp mer folk. Ut ifra det trykket vi får mot oss på slutten så skal vi være greit fornøyd med 1 poeng, sa Hovda etter kampen.