Poengdeling mellom HSV og Union

67

(Hamburger SV – Union Berlin 2-2) Hamburger SV har forsvart serieledelsen i 2. Bundesliga. Etter utligningen rett før mistet hjemmelaget likevel to poeng. Union er fortsatt det eneste ubeseirede laget i 2. Bundesliga.

Hamburg hadde ballen mest, men Unions gode forsyvninger og sterke forsvarsarbeid gjorde det vanskelig for vertene å kreere muligheter. Union ble farlige ved noen komtringer.

Union-ledelse

Etter elleve minutter tok gjestene ledelsen. Marcel Hartels pasning åpnet opp rom for Joshua Mees. Sistnevnte prøvde å spille ballen til Sebastian Polter, ble blokkert, fikk ballen tilbake og scoret med et skudd i nærmeste hjørne.

Også deretter var Union farligst. Hamburg skapte ingenting, mens Hartel nesten hadde økt ledelsen, men ble blokkert til slutt.

Ett minutt før pausen hadde hjemmelaget sin eneste målsjanse i første omgang. Lewis Holtby spilte ballen kjapt til Aaron Hunt. Kapteinen skjøt fra utenfor boksen og bommet så vidt på lengste hjørne.

Union bisto Hamburg med å score

Etter pausen økte Hamburg presset på Unions forsvar, men manglet den avgjørende pasningen. Til slutt bisto gjestene Hamburg med å score. Ken Reichel klarerte et innlegg av Douglas Santos rett på Hunt, som ikke hadde noen vansker med å utligne fra åtte meter.

Union hjalp også til da Hamburg snudde kampen sju minutter senere. Bakery Jatta hadde mye plass på venstre kant, men mistet ballen. Christopher Trimmel klarterte såpass dårlig at kantspilleren fikk ballen tilbake. Det følgende forsøket reddet Radal Gikiewicz rett foran føttene til Holtby, som scoret på åpent mål.

Berlin måtte bli offensive mot slutten av kampen, men manglet ideer og åpnet rom for kontringer. Hee-Chan Hwang kunne ha avgjort kampen, men ble stoppet av Gikiewicz.

Utligning på tampen

Med sin første store sjanse etter pausen klarte Union til slutt å utligne. Florian Hübner vant duellen etter en lang pasning og stusset ballen videre til Suleiman Abdullahi. Fra meget skrått hold kranglet Abdullahi ballen i mål og sikret Union ett poeng i Hamburg.

Hamburg (28 poeng) leder serien ett poeng foran Köln. Union (24) ligger på tredje plass og har like mange poeng som St. Pauli på plassen bak.