Poengstraff truer: Presenterer gigantisk underskudd igjen

64
Leicester risikerer poengstraff. Foto: DougPR, Wikimedia.

Etter hvert blir det ganske klart at man risikerer poengstraff hvis man ikke har kontroll på økonomien sin.

Everton har allerede måttet erkjenne dette, og akkurat nå er både Nottingham Forest, Everton og Leicester anklaget av Premier League for brudd på de økonomiske reglene.

Leicester har tenkt å kjempe hardt for å unngå poengstraff, men klubben har dårlig økonomi.

Dette har nå blitt offentlig kjent, for tirsdag kveld presenterte klubben sitt regnskap for 2022/23-sesongen. Her har klubben vist frem et veldig stort underskudd.

- Annonse -

Underskuddet før skatt er på hele 1,2 milliarder kroner, og det er kun litt mindre enn det forrige regnskapet. Der var underskuddet på 1,3 milliarder kroner.

Leicester forklarer sitt siste underskudd med at klubben rykket ned fra Premier League. I tillegg kostet det klubben dyrt å måtte sparke Brendan Rodgers.

Les også:

Fotballøkonom: Streng poengstraff på vei for Chelsea

BEKREFTET: Premier League-klubb mister fire poeng

PL-klubb er rasende etter ny poengstraff: De har sluppet for billig unna

Underskuddet er også enda mer iøynefallende fordi klubben i det siste regnskapsåret hadde en profitt på 1 milliard kroner fra spillersalg.

Den totale omsetningen falt også betraktelig og var på 2,4 milliarder kroner. Sesongen før var omsetningen på 2,9 milliarder kroner.

Leicester gjør det imidlertid samtidig klart at det er støtte fra klubbens eiere til at klubben kan fortsette sitt mål om å rykke opp i Premier League.

Akkurat nå er The Foxes på tredjeplass i Championship etter å ha mistet en solid ledelse. Klubben har fortsatt syv kamper igjen av sesongen og har fortsatt direkte opprykk innen rekkevidde.

Engelsk fotball diskuterer du i vår FB-gruppe

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -