PostNord-ligaen avd.3: Florø avdelingsvinner; Fakta og analyse 2016

1218

Florø vant avdelingen med 6 poengs margin til Nest-Sotra samt hele 24 poeng foran Egersunds på 3.plass. Florø og Nest-Sotra møttes i et toppoppgjør i runde 25 og da var det kun 3 poeng som skilte lagene, og med seier til Nest-Sotra, så ville laget gått forbi Florø på litt bedre målforskjell. Men Florø vant kampen 2-0, og sikret opprykket sitt da med 6 poengs forsprang.

Begge lagene spilte uavgjort i siste serieomgang. Florø var nær sitt første bortetap mot Lørenskog siden hjemmelaget ledet 2-0 helt frem til det 83.min, da reduserte Rashad Muhammed, og samme spiller utlignet til 2-2 i det 90.min. Florø unngikk dermed sitt andre serietap. Nest-Sotra spilte 3-3 hjemme mot Fyllingsdalen i en kamp der Fyllingsdalen snøt hjemmelaget for seier da Kjetil Skogen Kalve utlignet til 3-3 i det 90.min.

Florø rykket opp til OBOS-ligaen for første gang i historien.

Fornyet 2.div kontrakt: Nest-Sotra, Egersunds, Vard Haugesund, Fana, Vålerenga 2 og Vidar

Nedrykk til den nye Regionsligaen (3.div): Fyllingsdalen, Lysekloster, Lørenskog, Frigg, Stord, Sola og Førde

Utvalgte kamper fra avd.3:

23/4 Vidar – Frigg 6-1 (4-0) Vidar ledet 4-0 allerede etter 20 minutter, noe som var pauseresultatet.

14/5 Lysekloster – Nest-Sotra 0-9 (0-2) Adnan Cirak scoret 5 mål og Joshua Pritchard debuterte for Lysekloster foran 450 tilskuere på Lysekloster Framo Idrettspark

21/5 Fyllingsdalen – Førde 7-0 (4-0) Eirik Kampenes scoret hattrick foran 309 tilskuere på Varden Amfi

4/6 Lørenskog – Vidar 4-5 (3-1)

4/6 Vard Haugesund . Frigg 8-2 (4-0) Vegard S. Sætre og Bubacarr Sumareh ble 2-målsscorere for Vard Haugesund foran 160 tilskuere på Haugesund Stadion

13/8 Vidar – Førde 5-4 (5-3) En målrik 1.omg! Vidar ledet 3-0 allerede etter 12 min, og etter 24 min var stillingen 3-3. Vidar scoret ytterligere to mål før pause og innen 31 spilte minutter!, m.a.o. 8 mål på 31 min! 8 forskjellige målscorere i denne 9-måls-thrilleren

27/8 Florø – Førde 7-0 (3-0) Endre Kupen scoret hattrick for Florø foran 1280 tilskuere på Florø stadion

8/10 Nest-Sotra – Lørenskog 9-0 (7-0) Johnny Furdal scoret hattrick i en kamp der bortelaget fikk Youssef Mahnin utvist i det 79.min etter 2 gule på stillingen 8-0, samt Imad Ouhadou med direkte rødt kort i det 88.min på stillingen 9-0