Premier League følger etter Bundesliga-innfører vinterpause

325

Fra og med 2019/20-sesongen vil Premier League innføre vinterpause for første gang.

Premier League følger etter de tre andre toppligaene, Italia, Spania og Bundesliga som har vinterpause fra før av. Nå vil også toppdivisjonen i England også innføre vinterpause for første gang. Oppstarten blir 2019/20-sesongen. Premier League har alltid spilt fotball gjennom hele vinteren. Men fra 2019/20-sesongen får spillerne to ukers pause i februar, skriver BBC.

Forbundet håper det skal hjelpe det engelske fotballlandslaget i både EM og VM-sluttspill i fremtiden. Det blir også forflytning av FA-Cupens femte runde blir endret fra å spilles i helg til i stedet å bli avviklet i midtuken, samtidig går dem bort fra omkamper. Premier League-rundene skal spilles over to helger, noe som skal være med på å bringe en ti dagers pause i februar måned.

Pausen vil bli innført kort tid før sluttspillkampene i mesterligaen og europaligaen starter. Med å legge inn pausen såpass sent i sesongen, bevares det hektiske jule/nyttårs programmet.

– Det er ingen hemmelighet at kampprogrammet har vært en belastning for klubbene, og vi har de siste årene jobbet med å finne en løsning, sier FA-sjef Martin Glenn til BBC.

- Annonse -

Håper det skal hjelpe både landslagene og klubbene

– Ønsker at spillerne på det engelske landslaget skal være mer uthvilt i mesterskap, og at prestasjonen på klubbnivå  skal økes ytterligere med innføring av vinterpause, sier Glenn.

De første rundene i FA-cupen blir spilt med omkamper som tidligere

– Vi har vært klar på at vi ikke ønsker å gjøre endringer på hverken tredje eller fjerde runde i FA-cupen, hvor vi ønsker å ha spenning rundt cup-bombene, avslutter Martin Glenn.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -