Premier League – Status i Topp 6 etter jule og nytt års-programmet.

163

Da er er vi godt inne i det nye året etter et tøft jule- og nytt års program for Premier League-klubbene. Vi har sett nærmere på hvordan topp 6-klubbene har klart seg og gjør opp en status før vi går inn i FA-cup helgen(tabellposisjon og resultater i parentes).

Chelsea (1/1) 3-0-1:

Chelsea har surfet videre på den positive trenden og endte til slutt med 13 strake seire i Premier League før seiersrekken ble stoppet av Tottenham på White Hart Lane på onsdag. De hadde tangert Arsenal’s gamle seiersrekke med seier der. De har kommet seg godt i gjennom det tøffe programmet og er fortsatt den store favoritten til å vinne trofeet i mai. At de til slutt taper en kamp borte mot Tottenham er sånn sett ingen krise.

Terningkast: 5

- Annonse -

Liverpool(2/2) 3-1-0:

Liverpool har fortsatt å «bøtte» inn mål i perioden, men fortsetter å vise svakhetstegn bakover. Keeperplassen er og blir deres største problem, og det vil sikkert være aktivitet for å finne en erstatter til Mignolet/Karius. Kanskje «Baktus» kan være et alternativ å hente i januarvinduet? Når det er sagt, viste de styrke ved å holde nullen i hjemmeseieren mot Man City, hvor de vant 1-0. Etter resultatet i Tottenham-Chelsea har de fortsatt los på Chelsea og ligger kun 5 poeng bak.

Terningskast: 5

Tottenham(3/5) 4-0-0:

Tottenham har overbevist stort i jule-og nytt års programmet. De slet seg til seier mot Burnley hjemme, men har deretter to sterke 4-1 seiere borte mot Southampton og Watford, og kronet det hele med 2-0 hjemme mot Chelsea på onsdag. De har meldt seg på i kampen om tittelen, fra å være topp 4 kandidat. De har vært meget solide defensivt gjennom hele sesongen, men har spilt for mye uavgjort pga for lite scoringer. Nå har både Alli og Eriksen begynt å levere et stort antall målpoeng ved siden av Kane og da er balansen betydelig forbedret.

Terningskast: 6

Manchester City(4/4) 3-0-1:

Manchester City har også klart seg greit i julen, men de har ikke vært like overbevisende som i starten av sesongen. De tapte den viktige kampen mot Liverpool og har ikke noen god statistikk mot de andre topplagene i år(2-0-3), selv om de slo Arsenal hjemme på vei inn i juleprogrammet. De må finne tilbake til giret de hadde i begynnelsen av sesongen skal de ha en sjanse på tittelen.

Terningkast: 5

Arsenal(5/3) 2-1-1:

Arsenal har vist dårligst form av topplagene gjennom perioden. De reddet et poeng med et nødskrik borte mot Bournemouth, men var heldige pga et feilaktig idømt rødt kort på Bournemouth’s Francis. I tillegg tapte de kampen før julen mot Everton. Dermed har de bare to seire på de siste 5. Arsenal henger allikevel godt med, og det er en stor fordel at de nå har fått i gang Giroud igjen, selv om Sanchez ikke dominerer like mye på kanten som i rollen han hadde før. De er også kjent for å avslutte sterkt, så de skal på ingen måte avskrives selv om jule-og nyttårs programmet har gitt en liten formsvikt poengmessig.

Terningkast: 4

Manchester United (6/6) 4-0-0

Manchester United er det laget, sammen med Spurs, som har gått ubeseiret gjennom perioden. De har faktisk 7 seire på rad og begynner å vise god form. De har begynt å vinne kamper som ofte ble uavgjort tidligere i sesongen. Zlatan er tilbake i scoringsform, samt at Pogba begynner å vise hvorfor United betalte dyre dommer for en spiller de ga bort bare for noen år siden. I tillegg har Mkhitaryan og Martial begynt å skinne. Selv om de har tatt maks poeng i perioden så virker det fortsatt som det er noe uforløst med spillet. De har slitt i flere av kampene. Men potensialet er stort, skulle de finne den rette konstellasjonen.

Terningskast: 6-

Tottenham stoppet den fantastiske seiersrekke til Chelsea på onsdag. Dette var helt nødvendig for selv å være med i tittelkampen, men også for å bevare spenningen i toppen.
Tottenham stoppet den fantastiske seiersrekken til Chelsea på onsdag. Det var helt nødvendig for selv å være med i tittelkampen, men også for å bevare spenningen i toppen av Premier League.

Status etter jule- og nytt års-programmet er at alle de 6 toppklubbene fortsatt har mulighet til å vinne tittelen. Det sørget Tottenham for ved å slå Chelsea på onsdag. Det er fortsatt Chelsea som er favoritt, men alle topplagene sanker mye poeng mot de andre lagene utenfor topp 6, så det skal ikke mye formsvikt til før de andre lagene er i kapp.

Tottenham og Man Utd er lagene som har kjempet seg inn i kampen etter meget sterke resultater i det siste, så får vi se om trenden for disse lagene fortsetter. Uansett er det ingen tvil om at for å vinne tittelen er det meget viktig å vinne de innbyrdes oppgjørene.

Chelsea har her 4-0-2, mens Liverpool har 3-3-0 som de beste hittil. Spesielt Arsenal og Manchester City trenger å forbedre seg mot de andre topplagene i 2 halvdel skal de kunne kjempe helt inn.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -