Premier League-tips: Han rykker aldri ned

464

Premier League-tips: Han rykker aldri ned


West Bromwich

Noen beundrer han, mens noen hater han på grunn av hans primitive fotball. Faktum er at waliseren Tony Pulis bygger lag ingen ser frem til å møte. Han får alltid brukbare resultater og sist, men ikke minst, han rykker aldri ned.

Da han rykket opp med Stoke i 2008 var det for første gang på 23 år at klubben skulle spille i Englands øverste divisjon. Med små ressurser og begrenset budsjett holdt Pulis Stoke i divisjonen året etter også. En prestasjon som var så sterk at han ble vurdert til prisen som årets manager i Premier League. Videre holdt han klubben i divisjonen i fire nye sesonger før han skilte lag med klubben.

23.november 2013 ble waliseren ansatt som manager i sør-london klubben Crystal Palace. Palace hadde på de første elleve kampene tatt miserable fire poeng. Pulis sto foran sin største utfordring i karrièren. Stallen var svak og forspranget de andre klubbene hadde fått var mildt sagt ikke enkle å tette.

- Annonse -

Kurven pekte tidlig oppover under Pulis’ ledelse og hans stramme organisering og enkle spillestil førte til umiddelbare resultater på Selhurst Park. Da de slo Aston Villa 1-0 på Villa Park boxing day, hadde de klatret opp på trygg plass. Dette var noe svært få trodde var mulig da klubben lå trykt ned i gjørma da vi skrev november.

Vårsesongen ble fryd og gammen for Pulis. Spesielt var april en flott måned for waliseren & co, med fem strake seire og ett tap. Da sesongen var ferdigspilt viste tabellen Crystal Palace på 11.plass. Det høres kanskje ikke like vanvittig ut nå som det gjorde da, men dette var faktisk så vanvittig som man kunne få det. Pulis ble kåret til årets manager, på tross av at han ikke engang hadde ledet klubben en hel sesong. Entusiasmen var blitt stor blant Palace-fansen og man gledet seg stort til neste sesong under mirakelmanageren, Pulis. Denne sesongen var noe stort på gang i sør-London. Trodde man.

Ga seg dagen før seriestart

Det var en sjokkerende melding som ankom Premier League-publikumet 15.august i fjor, dagen før seriestart. Tony Pulis hadde trukket seg fra sin manager-post i Crystal Palace, med umiddelbar virkning. Grunnen skal ha vært fordi styret ikke ga han nok penger til å forsterke laget med. Pulis var dermed arbeidsledig igjen.

1.januar var han imidlertid i arbeid igjen. Alan Irvine var sparket hos West Bromwich etter svake resultater og 17.plass. Pulis ble ansatt som redningsmann. De fleste tenkte at klubben nå var på trygg grunn. Og jada, selvsagt var de det.

Med sju seire, seks uavgjorte og seks tap, berget The Albions plassen med bravur og endte til slutt på en 13.plass. På de 20 kampene Pulis ledet laget slapp de bare inn 23 scoringer og dermed såvidt over ett mål i snitt. Sterkt for et bunnlag og det er nok der de kommer til å legge grunnlaget denne sesongen også.

Knallhard organisering, enkle oppgaver offensivt og et stort detalj-fokus på dødball. Det er det som vil kjennetegne dette West Bromwich-laget i år også. Og med Pulis som sjef, vil det holde i massevis.

Rykker aldri ned: Tony Pulis

Vurdering av WBA-stallen 2015/2016

Keeper:

Ben Foster er deres beste keeper, men kneskaden han pådro seg i mars vil holde han ute de første månedene av denne sesongen også. Det snakkes om retur i oktober for den tidligere Manchester United-keeperen, så da blir etter all sannsynlighet Boaz Myhill å starte sesongen som førstevalg. 32 år gamle Myhill gjorde det meget bra da han tok over for en skadet Foster de siste månedene forrige sesong.

The Albions har med dette to gode keepere som begge kan skaffe poeng i jevne, tette kamper.

Forsvar:

Mye rutine, men lite tempo, spesielt i midtforsvaret. Har forsterket med James Chester for vanvittige åtte millioner pund om vi skal tro ryktene. I Lescott, McAuley og Olsson har man rutine og styrke i egen boks. Problemene blir større om laget står høyere og blir utfordret på fart, men det skjer ikke så ofte under Pulis.

På sidebackene har man egentlig bare tidligere Rbk-spiller Christian Gamboa og belgiske Sebastien Pocognoli. De er henholdsvis høyreback og venstreback, men nøt ikke stor tillit hos Tony Pulis forrige sesong da han ofte brukte midtstoppere på sidebackene. Det er noe han gjorde i Stoke også og det er fullt mulig at han gjør det mye den kommende sesongen også. Kan også nevnes at midtbanespilleren Chris Brunt også er et alternativ på venstreback. Det samme er kanskje nykommer James McClean.

På papiret er ikke dette noe man hopper i taket over, men for Tony Pulis er dette perfekt. West Bromwich blir et tøft lag å møte og de kommer ikke til å slippe inn mange mål.

Midtbane:

Det første som slår meg er er løpskraft, duellstyrke og som i forsvars-leddet, rutine. Da sikter jeg først og fremst til de sentrale midtbane-mennene. Darren Fletcher ble hentet i januar og var kaptein fra første kamp. En spillere som har erfaring og rutine så det holder fra tiden i Manchester United. Holder enda bra nivå. I Claudio Yacob har man duellkraft og i Craig Gardner har man en arbeidshest som også har et bra skuddbein. James Morrison kan bekle en rolle både sentralt og på kant. Litt mer kreativ enn de som allerede er nevnt. God Premier League-spiller.

På kantene har man Callum McManaman. En spiller som på sitt beste kan gjøre enhver back svimmel. Dessverre har vi ikke sett så mye av det siden sist Wigan var i Premier League. Stephane Sessegnon begynner å dra på årene og kan være et uromoment for forsvarsspillere både som kant, mellomromspiller og på topp. Chris Brunt er en litt mer langsom spiller, som også kan brukes sentralt og på venstrebacken. Brunt har en meget god venstrefot, både i form av langskudd og innlegg. En viktig spiller i dette Wba-laget.

En lagdel som gjerne kunne hatt flere kreative evner sentralt i banen, men som til gjengjeld har både klokskap, rutine, løpskraft og duellkraft.

Angrep:

Brown Ideye ble hente for ti millioner pund foran forrige sesong. Usett. Merkelig at en Premier League klubb henter spillere uten grundig speiding først, spesielt til den summen. Ideye fikk likevel en liten oppsving under Pulis’ ledelse. Det ble med sju scoringer totalt forrige sesong og man ser at potensialet finnes der et sted.

Saido Berahino har vært linket til Tottenham hele sommeren, men er fortsatt i klubben. 2o mål forrige sesong for den snart 22 år gamle spissen. Ekstremt bevegelig spiller som også innehar tekniske ferdigheter. Målene han gjorde forrige sesong viser også at han er en meget god avslutter. Blir vitalt for Wba å beholde Berahino denne sesongen. Ellers har man nylig hentet Rickie Lambert. En typisk Pulis-signering. Lambert kan fort finne tilbake formen han hadde i Southampton, som også førte han inn på det engelske landslaget og til Liverpool. Ellers har man også Victor Anichebe som kan komme inn som en game-changer i enkelte kamper.

For å oppsummere har de spisser med litt forskjellige ferdigheter. Synes samarbeidet Ideye og Berahino tidvis viste da de spilte sammen på topp forrige sesong, er noe som kan bygges videre på. Kan bli en skummel duo.

Nøkkelspiller:

Saido Berahino:

Trenger vel ingen nærmere begrunnelse. Gjør Berahino en like bra, eller bedre sesong enn det han hadde i fjor, vil klubben fort klatre fra fjorårets 13.plass. Blir en enorm svekkelse om han blir solgt til Tottenham, eller noen andre for den saks skyld.

Nøkkelspiller: Tross sin unge alder, Saido Berahino er lagets viktigste spiller.

Spillere å se opp for:

Brown Ideye:

Etter en noe skuffende første sesong er dette en mann som fort kan få sitt gjennombrudd i England denne sesongen. Et år med tilpasning i nytt land og ny klubb har ofte vist seg som viktig for andre spillere tidligere. Slik kan det bli for den 26 år gamle nigerianeren også.

Konklusjon:

Troppen er i utgangspunktet en tropp som vil slite i bunnen og med få forsterkninger inn i sommer er de sårbare for skader. Om Saido Berahino forsvinner blir de svekket  ytterligere. Han er de nødt til å erstatte om det skulle skje. Tony Pulis blir ofte beskyldt for kjedelig fotball og det er ikke mange artister på dette laget heller. Med midtstoppere på sidebackene, lite kreativitet sentralt på midtbanen og en spillestil som har størst fokus på defensiv organisering, vil neppe dette laget underholde og ligge på toppen over flest scorede mål denne sesongen. Det de imidlertid har, er nettopp nevnte Pulis. Den rutinerte manageren har som tidligere nevnt aldri rykket ned og han vil ikke gjøre det denne sesongen heller. Med de fleste andre managere kunne vi fort tippet West Bromwich på nedrykk denne sesongen.

Vi tror det blir 14.plass på West Bromwich Albion

(all statistikk er hentet fra Wikipedia og soccerbase.com)

1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. ?
6. ?
7. ?
8. ?
9. ?
10. ?
11. ?
12. Newcastle
13. ?
14. West Bromwich
15. Aston Villa
16. Watford
17. Bournemouth
18. Sunderland
19. Leicester
20. Norwich

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -