Preview: Ligacupfinale: Manchester United vs Southampton

282

Preview: Ligacupfinale: Manchester United vs Southampton

På søndag klokken 17:30 er det klart for sesongens første engelske cup-finale, når Manchester United møter Southampton til kamp på Wembley. De røde djevlene er i skrivende stund enda med i fire turneringer, mens «The Saints» øyner et håp om sårt tiltrengt sølvtøy etter at de røk ut av FA Cupen i 4.runde. Kan Mourinho ta sitt første ordentlige trofè, eller skal Southampton vinne sin første ligacup-finale i klubbens historie?

I denne ligacupfinalen er det bestemt at Manchester United skal være hjemmelag og bruker derfor sine røde drakter, det betyr at Southampton ikke vil spille i sine vant røde og hvite striper. Southampton som på sin reise mot ligacupfinalen har slått ut lag som Crystal Palace, Sunderland, Arsenal og Liverpool. En imponerende reise med tanke på at alle disse lagene holder til i Premier League til vanlig. Manchester United på sin side begynte med å slå ut Northampton, før de etterhvert slo ut Manchester City, West Ham og Hull.

Begge lag startet årets sesong med ny trener inn portene. Jose Mourinho ble erklært ny manager like etter at Louis van Gaal hadde ledet klubben til FA Cup-medalje. Southampton måtte i motsetning vente en god stund før det ble klart at Ronald Koeman skulle reise til Everton, og hentet etterhvert inn Claude Puel. Begge managere har gjort det godt i hver sine klubber, og får søndag sin første muilghet til å vinne sølvtøy (sett bort fra Uniteds seier i Community Shield). De røde djevlene har en god følelse på Wembley etter å ha vunnet to ganger der på under ett år. For Southampton begynner det å bli en stund siden sist.

 

- Annonse -
Lagene har møttes en gang tidligere denne sesongen, og da ble Zlatan matchvinner med to mål på Old Trafford i 2-0 seieren. Foto: Skysports
Manchester United:

Laget har vunnet ligacupen fire ganger, sist i 2010 mot Aston Villa. Inn mot årets finale har de vunnet sine fem siste kamper i alle turneringer, og har en imponerede målforskjell på 11-1. Spillet begynner også å sette seg for alvor etter at Jose Mourinho tok over et veldig frustrert lag etter fjorårets sommer. Storsigneringene Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba ser omsider ut til å ha funnet formen. Den store svensken har scoret 15 mål så langt i Premier League, mens samtlige av Pogbas assister har vært nettopp til Ibrahimovic. Etter å ha kommet litt tregt i gang er også Henrik Mhkitaryan begynte å vise grunnen til at han ble hentet til Englands største klubb.

Siste 5 kamper:

Leicester vs Manchester United: 0-3

Manchester United vs Watford: 2-0

Manchester United vs Saint Etienne: 3-0

Blackburn vs Manchester United: 1-2

Saint Etienne vs Manchester United: 0-1

5-0-0

Skader: Michael Carrick (usikker), Henrik Mkhitaryan (usikker), Wayne Rooney (usikker) Phil Jones, Joel Pereira, James Wilson

 

Southampton:

The Saints har vært i èn ligacupfinale tidligere, men den tapte de 3-2 mot Nottingham Forest- og det var tilbake i 1979. Med andre ord kan klubben sikre seg klubbens første ligacuptriumf med en seier på Wembley i søndagens kamp. Laget har vunnet to av sine fem siste kamper og er derfor ikke inne i sin beste form. Men de kan ha dratt en fordel av at de ikke har hatt noen kamper de siste to ukene, og dermed har hatt mulighet til å fokusere fullt og helt på denne finalekampen. Klubben ligger foreløpig på en 11.plass i ligaen og er ute av FA Cupen. Dette kan derfor bli deres eneste mulighet til å vinne et trofè denne sesongen. Det blir derfor spennende å se hvordan de stiller i søndagens kamp, og hvilken taktikk de velger. Klubbens toppscorer er Charlie Austin med 6 mål i Premier League.

Siste 5 kamper:

Liverpool vs Southampton: 0-1

Southampton vs Arsenal: 0-5

Swansea vs Southampton: 2-1

Southampton vs West Ham: 1-3

Sunderland vs Southampton: 0-4

2-0-3

Skader: Sofiane Boufal (usikker),Virgil van Dijk, Charlie Austin, Alex McCarthy, Matt Target, Jeremy Pied

 

Nøkkelduell:

Det er alltid vanskelig å skulle plukke ut en nøkkelduell i en finale. Alle spillere kommer til å gi alt og vil ønske å bli man of the match. Men sesongen sett under ett er det vanskelig å komme unna Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic, og Southamptons Nathan Redmond.

Svensken er i form om dagen og scoret hattrick da United sikret avansement i det første Europa League-oppgjøret mot St. Etienne. Foto: Skysports

Navn: Zlatan Ibrahimovic

Alder: 35 år

Landslag: Tidligere Sverige, 116 kamper

Klubber: Malmø FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan, PSG og nå Manchester United.

Titler: 31

Mål 2016/17 i PL: 15

 

Nathan Redmond har vært en god tilvekst til Southamptons spillerstall etter at han tok overgang fra Norwich. Foto: Skysports

Navn: Nathan Redmond

Alder: 22 år

Landslag: Alderbestemt, England. (144 kamper)

Klubber: Birmingham City, Norwich City, og nå Southampton

Titler: 1

Mål 2016/17 i PL: 3

 

Så da gjenstår det bare å finne frem popcorn og glede seg til søndagens ligacupfinale. På norsk tv vises kampen på Eurosport Norge, og har avspark 17:30.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -