Prosjekt Halvorsen: En tålmodighetsprøve

183

Utålmodige supportere, supportere som venter på endringer, et poeng på fem kamper: Sesongen har startet tungt for Jan Halvor Halvorsen og hans Fredrikstad FK.

I dag snur det, spillerne er motiverte og humøret i gruppen er på topp ble det sagt før kveldens kamp mot Sandefjord Fotball på Fredrikstad stadion. Etter kampen som endte med nok et tap for Fredrikstad, ser situasjonen dyster ut for laget fra Plankebyen.  Noe også Jan Halvor Halvorsen har begynt å innse, og nå varsler treneren at det kan bli endringer i troppen gjennom Fredriksstad blad.

Men igjen er det FFK som starter kampen godt, noe som deogså gjorde i forrige ukes cupkamp mot Moss FK, etter 3 minutter rapper Håvard Åsheim ballen og blir felt, han får frispark men frisparket ebber ut i ingenting.  Minuttet senere får Fredrikstad en corner, som Kristian Brix slår inn til Ludvig Begby på 14 meteren, Begby prøver seg på et skudd som går utenfor målet.

Fredrikstad fortsetter å presse Sandefjord tilbake, etter 11 minutter forsøker Brix seg på en cross mot Ndaiye, men Sandefjords Bindia er med på notene og får reddet unna forsøket. Etter 15 minutter blir det ropt på straffe på stadion, Ndaiye felles av Bindia inne i feltet, men dommeren velger å la spillet gå videre. Etter 20 minutter er det Sandefjord som prøver seg på frispark, Fevang legger ballen inn, men Per Morten Kristiansen er med på notene og bokser ballen unna.

Etter 27 minutter kommer Begby på et ganske godt løp, han får sjansen til å fyre av et skudd også, men skuddet går rett på keeper. Etter 38 minutter så er det Magne Simonsen som får spilt igjennom Sanel Kapidzic, men Kapidzic skyter også rett på keeper. Etter 41 minutter så får Sandefjord sjansen fra cornermerket, men etter mye klabb og babb så får FFK klarert inne i feltet og det står fortsatt 0 – 0 på stadion.

I andre omgang eksploderer det

Denne gangen er det Sandefjord som starter omgangen best, etter 50 minutter er Kurtovic farlig frempå og skyter fra ca 20 meter, ballen går rett forbi Kristiansens høyre stolpe og Sandefjord er farlig nære ved å ta ledelsen. Etter 56 minutter prøver Kristian Brix seg på et skudd, men skuddet går langt over, like etter prøver Fevang seg på et innlegg og treffer Kjell Rune Sellin som header rett på Per Morten Kristiansen i FFK målet.

Så etter 71 minutter, smeller det på Fredrikstad stadion. Sandefjord kommer fossende nedover på høyresiden og ballen legges ut på 16 meteren. Der står Erik Mjelde ventende, og han får lagt ballen til rette før han fyrer løs og ballen seiler inn i krysset via tverrliggeren, dermed er det Sandefjord som leder i Fredrikstad.  Syv minutter senere er det Fredrikstad som er farlig frempå, Simonsen spiller frem til Karoliussen som lader skuddfoten på ca 22 meter, men keeper er med og redder unna.

Så skal det gå nesten ti minutter før det skjer noe på Fredrikstad stadion, Fredrikstad og Magne Simonsen kommer i angrep og kommer seg inn i 16 meterfeltet, der blir Magne Simonsen revet ned i feltet og FFK får straffespark. Erik Tønne trer sikkert frem og legger ballen ned på straffemerket, Tønne tar fart og fyrer løs, og ballen går inn til høyre for Sandefjords keeper som går motsatt vei, og dermed er vi likt i Fredrikstad.

Minutter senere så er Kapidzic på farten, han får ballen og er på vei igjennom Sandefjordforsvaret, men igjen er avsluttningen for dårlig og Sandefjord får klarert unna ballen. Så 2 minutter på overtid skjer det som ikke skal skje på Fredrikstad stadion, Sandefjord kommer nok en gang fossende fremover på sin høyreside, det blir slått ett innlegg som ingen av FFKs forsvarspillere henger med på, der inne venter Geir Ludvig Fevang som fra 12 – 13 meter bare kan stange inn ballen bak Per Morten Kristiansen og dermed har Sandefjord igjen tatt ledelsen i Fredrikstad. 1 – 2 blir også sluttresultatet, og Fredrikstad taper sin fjerde kamp i 2016 sesongen, og ligger fortsatt nederst på tabellen med et fattig poeng etter fem spilte serierunder.

FFK stilte med disse 11 i en 4 – 3 – 3 formasjon: