PSG betaler i alt fem milliarder for Neymar

1345

Neymar er forventet å bli klar for Paris Saint-Germain på fredag. Da blir han også den dyreste fotballspiller gjennom tidene. Ifølge flere kilder kommer den totale summen på hele fem milliarder kroner.

Onsdag morgen kom bekreftelsen fra FC Barcelona, om at spilleren får lov til å forlate klubben, for å forhandle ferdig med PSG, om en overgang til den franske storklubben. » Den brasilianske spissen var bare på treningsfeltet for å si farvel, og bekreftet at han vil ta flyet til Paris. Han deltok ikke på treningen med laget , «skrev Barcelona-baserte avisen El Mundo Deportivo.

Selv Neymars rådgiver, Wagner Ribeiro, har bekreftet at en avtale er på trappene. På onsdag, twitret han et bilde med beskjed om at han er på location i Paris .’Paris er fantastisk. Eiffeltårnet, vin og fotball » , skriver Ribeiro.

Les også: Offisielt: Neymar til PSG

- Annonse -

Fem milliarder

Avtalen er forventet å bli offisielt på fredag, og med det blir han den dyreste fotballspilleren gjennom tidene.  Det rapporteres at PSG betaler 2,2 milliarder for Neymar – som er mer enn dobbelt så høy som den forrige rekord kjøpet, når Manchester United kjøpte Paul Pogba fra Juventus i fjor sommer.

Men kostnadene stopper ikke helt der

Ifølge opplysninger i både Frankrike og Spania vil Neymar  tjene 1,4 milliarder i løpet av sine fem år i PSG. I tillegg utgjør en skattekostnad på 1,5 milliarder NOK. Den totale summen blir på fem milliarder kroner.

«Scary tall»

Summen vil være en skikkelig storhandel for dem mektige eieren av PSG, Sheikh Nasser Al-Khelaifis, som går av eget oljefond i Qatar.

Al-Khelaifikan i alt bruke over  tre milliarder kroner, om han vil for å hente Neymar til  Barcelona buyout klausul ligger på 2,2 milliarder. Ifølge avisen i Qatar omfatter en ambassadør oppdrag Neymar under VM i Qatar i 2022 da en rekord overgang og overføring av tre milliarder. «Disse tallene er skremmende» , skriver den spanske Sport .

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -